Megvannak a Sztárbox bajnokai, dráma a férfi mérkőzéseken

2023.12.10. 20:28
Lezajlott a Sztárbox szuperdöntője, amit a korábbi mérkőzésekhez hasonlóan a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontból közvetített élőben az RTL. Az eseményen női könnyűsúlyban Berki Mazsi és Dobos Evelin, férfi középsúlyban Molnár Áron és Rácz Jenő, férfi nehézsúlyban pedig Árpa Attila és Brasch Bence voltak az esemény főszereplői. Még a mérkőzések indulása előtt Szujó Zoltán bejelentette: a Sztárboxot 2024-ben is megrendezik majd.

Október 29-én startolt az RTL képernyőjén a Sztárbox, amit egy több hétig tartó bajnoksággá alakítva tűzött műsorra 18 év után a csatorna. A műsorban női könnyűsúlyban Berki Mazsi, Dobos Evelin, Janicsák Veca, Járai Kíra, Megyeri Csilla, Nyári Dia, Sáfrány Emese és Szabados Ági, férfi középsúlyban Frohner Fecó, ifj. Schobert Norbert, Istenes Bence, Józan László, Kabát Péter, Kállay-Saunders András, Molnár Áron és Rácz Jenő, míg nehézsúlyban Árpa Attila, Curtis, Dobrády Ákos, KKevin, Szegedi Fecsó, Pintér Tibor, Brasch Bence és Nagy Ervin szálltak ringbe. A műsor szakmai supervisora a többszörös világ- és Európa-bajnok, olimpiai aranyérmes ökölvívó Kovács Kokó István volt, míg a házigazdái Szujó Zoltán, Csobot Adél és Héder Barna.

A négy negyeddöntő és két elődöntő után, amelyeket az Index is hétről hétre követett, december 10-ére időzítették a szuperdöntőt, ahova a bajnokság legjobbjai,

  • női könnyűsúlyban Dobos Evelin és Berki Mazsi,
  • férfi középsúlyban Molnár Áron és Rácz Jenő,
  • férfi nehézsúlyban pedig Árpa Attila és Brasch Bence

jutottak be.

Ahogy a korábbi mérkőzéseknek, a bajnoki összecsapásoknak is a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont volt az otthona, ahol ezúttal is telt ház várt a ringbe lépő versenyzőkre. Még mielőtt elkezdődtek volna a szuperdöntő összecsapásai, Szujó Zoltán bejelentette, hogy

2024-ben is megrendezik a Sztárboxot.

Elsőként a hölgyek húztak kesztyűt, akik közül Dobos Evelin a héten gyengélkedett, de végül sikerült leküzdenie a vírust, ami megtámadta a szervezetét. A négyszer másfél perces menetek után egyhangú pontozással női könnyűsúlyban Berki Mazsi nyerte el a bajnoki címet.

A hölgyek után a férfi nehézsúly legjobb versenyzői, azaz Brasch Bence és Árpa Attila szálltak ringbe. Brasch az eddigi meccseit kiütéssel nyerte, míg Árpa egy KO- és egy pontozásos győzelmet tudhat maga mögött. Győzött a papírforma, Brasch Bence a második menetben egy óriási öklössel kiütötte Árpa Attilát, és ezzel megszerezte a bajnoki címet. 

A 2023-as Sztárbox utolsó mérkőzését a férfi középsúlyban induló Molnár Áron és Rácz Jenő vívta. Brasch Bencéhez hasonlóan Molnár a korábbi két meccsét kiütéssel nyerte, míg Rácz Jenő – csakúgy, mint Árpa – egy kiütéses és egy pontozásos győzelemmel büszkélkedhetett. Olyan mérkőzést láthattunk, amilyenre eddig nem volt példa: Molnár Áron az első menetben kiütötte Rácz Jenőt, így a színész lett a férfi középsúly szuperdöntős bajnoka.

A mérkőzéseket itt nézheti vissza.