Árpa Attila akkora öklöst kapott, hogy csaknem kivágódott a ringből

34A1800
2023.12.11. 05:45
Vasárnap este lezajlott a Sztárbox szuperdöntője: a heteken át tartó show-műsorban ringbe szálló celebek legjobbjai összecsaptak egymással a bajnoki címért. Női könnyűsúlyban Dobos Evelin és Berki Mazsi, férfi középsúlyban Molnár Áron és Rácz Jenő, férfi nehézsúlyban pedig Árpa Attila és Brasch Bence meccsét követhették nyomon a nézők, amelyeket a korábbi mérkőzésekhez hasonlóan a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontból közvetített az RTL. A végeredmény: két KO és egy pontozásos győzelem – lássuk a részleteket.

Kétségtelen, hogy az őszi szezon legnagyobb húzása az RTL képernyőjén a Sztárbox volt, amit 18 év után, egy heteken át tartó bajnoksággá alakítva tűztek műsorra. A formátum, amelynek lényege, hogy hírességek csapnak össze a ringben egymással, egészen elképesztő nézettséget produkált, amire valljuk be, nagy szüksége volt a csatornának, az év nagy részében ugyanis a konkurens TV2 főműsoridős kínálatára többen voltak kíváncsiak. Ennek fényében nem meglepő, hogy

az RTL 2024-ben is műsorra tűzi a Sztárboxot,

amiről a vasárnap esti adásban Szujó Zoltán tájékoztatott. Akik nem követték a bajnokságot, azok egyrészt sajnálhatják, másrészt nekik röviden elmondjuk, hogy bár a vasárnap esténként zajló eseményeken celebek mérkőztek meg egymással, a meccseket komoly felkészülés előzte meg – a felkért hírességek hónapokig edzettek az összecsapásokra, amelyeket a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontból élőben közvetített a csatorna. A helyszínen a többszörös világ- és Európa-bajnok, olimpiai aranyérmes ökölvívó Kovács Kokó István szakmai supervisorként volt jelen, a körítéssel együtt csaknem négyórásra duzzasztott élő adásokat pedig Héder Barna, Csobot Adél és Szujó Zoltán vezényelte le.

A Sztárbox október 29-én startolt, négy negyeddöntő és két elődöntő után, amelyeket az Indexen nyomon követtünk hétről hétre, december 10-én került sor a várva várt szuperdöntőre, ahol

  • női könnyűsúlyban Dobos Evelin és Berki Mazsi,
  • férfi középsúlyban Molnár Áron és Rácz Jenő,
  • férfi nehézsúlyban pedig Árpa Attila és Brasch Bence

mérkőzött meg egymással. Persze a korábbi adások is tele voltak izgalommal – a legemlékezetesebb pillanatok közé tartozik például Istenes Bence és Schobert Norbert junior négymenetes összecsapása, vagy amikor Árpa Attila egy jól irányzott sorozattal kiütötte Nagy Ervint, de az is biztos sokakban megmaradt, amikor Rácz Jenő egy olyat behúzott Kabát Petinek, hogy a korábbi válogatott labdarúgó ájultan esett össze. A legnagyobb sajtóvisszhangja mégis Istenes Bence és Rácz Jenő mérkőzésének volt, akik napokkal a találkozó előtt összeszólalkoztak a közösségi felületeiken – kettejük bunyójából végül a séf került ki győztesen, s bár közvetlenül a meccs után a felek még indulatokkal telve feszültek egymásnak, azóta sikerült rendezniük a nézeteltéréseiket.  

A szuperdöntő eredményeiről már vasárnap este beszámoltunk, most lássuk kicsit bővebben, mi történt a ringben. 

Berki Mazsi: Evelin egy állat volt

A szuperdöntőben elsőként a hölgyek szálltak ringbe, akik közül Dobos Evelin az utóbbi napokban egy vírusfertőzés miatt gyengélkedett – szombaton még kérdéses volt, hogy tudja-e vállalni a mérkőzést, de vasárnapra végül csak sikerült legyőznie a betegséget. Ez persze nem lehetett ürügy arra, hogy az ellenfele kíméletesen bánjon vele: a mérkőzés első menetében Berki Mazsi szabályosan lerohanta Dobost, aki egész ügyesen próbálta kivédeni a pofonokat, miközben azért neki is sikerült néhány öklöst bevinnie.

Berki később sem vett vissza a támadásokból, bár egy szabálytalankodás is becsúszott a részéről, továbbra is ő irányította a meccset. A hölgyek végigvitték mind a négy menetet, úgy tűnt, mintha sosem fogynának ki az energiából, igaz, Dobosra egy komolyabb ütéssorozat után egyszer rászámolt a bíró, de ez egyáltalán nem zökkentette ki – ugyanolyan elszántan folytatta a kesztyűzést. Az elképesztő küzdelemből végül egyhangú pontozással Berki Mazsi került ki győztesen – női könnyűsúlyban ő lett a 2023-as Sztárbox bajnoka.

Baromi nehéz volt. Le a kalappal, Evelin egy állat volt! Nagyon ügyesen mozgott a ringben, mind a ketten stílust váltottunk. Nekem az volt az egyetlen célom ma este, hogy valami olyasmit mutassunk, amit egyik női meccsen se láthattak. És én büszke vagyok magunkra. Azt gondolom, hogy helytálltunk ebben a ringben. És minden egyes női társamnak szívből gratulálok

– mondta Berki Mazsi a győzelem után, hozzátéve: hálás, hogy részese lehetett ennek a műsornak, mert úgy érzi, ezáltal meg tudta mutatni egy új arcát. Bár Dobos Evelin csak második lett a sorban, egyáltalán nem volt elkeseredve emiatt – kiemelte, milyen óriási megtiszteltetés volt számára, hogy a mérkőzéseit Kovács Kokó István kommentálta, és hogy Szujó Zoltánnal egy műsorban szerepelhetett. 

Brasch ütésétől Árpa majdnem elhagyta a ringet

A hölgyek után a férfi nehézsúlyban induló Brasch Bence és Árpa Attila mérkőzése következett. Brasch a kezdetektől nagyon elszántan küzdött, többször is elmondta már, hogy ő győzni jött a műsorba, és hát az előző mérkőzései, amelyeket kiütéssel nyert meg, szépen igazolták, hogy valóban kemény ellenfélnek számít. Árpa Attila ugyan az első meccsén KO-val győzött, az elődöntőben, ahol Pintér Tiborral mérkőzött meg, azért látszott, hogy a négy menethez nincs meg a kellő kondija. Úgy tűnik, a producer tisztában is volt azzal, hogy Brasch Bencével szemben nem túl sok esélye van, de ígéretet tett rá, hogy a ringben azért igyekszik majd megnehezíteni a dolgát. 

A mérkőzést mindketten óvatosan kezdték, mintha megpróbálták volna felmérni az erőviszonyokat, majd elsőként Árpa lendült támadásba, és sikerült is néhány pofont Braschnak leosztania – persze kapott ő is rendesen. A második menetben Brasch testre támadott, majd bevitt egy olyan ütést Árpának, amitől a földre esett. Rászámolást követően a bíró ekkor még tovább engedte a producert, ám nem sokra rá Brasch ismét lesújtott egy akkora öklössel megküldve Árpát, hogy

ha nem fogják meg a kötelek, valószínűleg kivágódik a ringből.

A bíró ekkor lefújta a mérkőzést, a Sztárbox bajnoka így férfi nehézsúlyban Brasch Bence lett.

„Először is nagyon szépen köszönöm azoknak, akik nekem szurkoltak és drukkoltak. Kicsit sajnálom, hogy ez most annyira nem sikerült – egyáltalán nem. Ugyanakkor meg azt gondolom, az az ember viszi el az övet, aki a leginkább megérdemli” – mondta az eredményhirdetés után Árpa, hozzátéve:

Ha én viszem haza, akkor mindenki azt mondta volna, hogy ez bunda, és az is lett volna. Pedig megpróbáltam!

Brasch Bence a győzelme után köszönetet mondott az ellenfeleinek és mindenkinek, akik támogatták az idáig vezető úton, a Sztárbox közönségének pedig azt üzente: reméli, hogy egyszer az életben mindenki átéli azt a boldogságot és büszkeséget, amit most érez. Ahhoz viszont az kell, hogyha azt mondják, nem kellesz, rossz vagy, kevés vagy, akkor is mindennap felkeljen az ember, és csinálja tovább – mert akaraterővel és kitartással bármit el lehet érni.  

Rácz Jenő az első fél percben padlót fogott

A 2023-as Sztárbox utolsó mérkőzését a férfi középsúlyban induló Molnár Áron és Rácz Jenő vívta. A felek eddigi teljesítménye alapján mindenki egy többmenetes, kemény küzdelmet várt, annak ellenére, hogy a többség feltehetőleg a sokkal elszántabbnak tűnő színész győzelmére fogadott előzetesen. Arra valószínűleg senki nem számított, hogy ilyen gyorsan véget ér a találkozó:

egy perc sem telt el és Molnár kiütötte a séfet. 

Épphogy elindult az első menet, a színész olyan erővel csapott oda Rácznak, hogy a második ütéstől a séf padlót fogott. Ekkor még fel tudott állni, és rászámolás után folytatódhatott a mérkőzés, ám nem sokkal ezután egy akkora balost kapott a testére, hogy ismét a földön találta magát, és még mielőtt felfogta volna, mi történik, az edzője bedobta a törölközőt, így véget ért a mérkőzés. Brasch Bencéhez hasonlóan tehát Molnár Áron is három KO-val szerezte meg a Sztárbox bajnoki címét.

Feltehetőleg Molnár Áron sem számított arra, hogy ennyire rövid lesz ez a meccs. Csak abban volt biztos, hogy győzni jött – ahogy Brasch Bence is mindvégig ezt hangoztatta. Hogy egy ilyen mérkőzésen az elszántság mennyire számít, azt Rácz Jenő is megerősítette. 

Végtelenül elfáradtam ebben az elmúlt hét hónapban. Nagyon kemény felkészülésen vagyunk túl. És valahol én azt érzem, hogy talán ezt a pofont én kívántam. Mert mára sajnos én elengedtem picit fejben, és a boksznak körülbelül 80 százaléka fejben dől el, és az Áron erősebb volt fejben. Úgyhogy gratulálok neki

– mondta Héder Barna kérdésére a séf, hozzátéve: alig várja, hogy visszatérjen a konyhába és visszazökkenjen a normál hétköznapokba. A Sztárbox számára egy csodálatos utazás volt, amiért mindenkinek hálás, de elég is volt neki. Ettől függetlenül örül, hogy belekóstolt ebbe a világba, a sportot pedig nem hagyja abba, hiszen az elmúlt hónapoknak köszönhetően most élete formájában van. 

A 2023-as Sztárbox győztesei a bajnoki övek mellett egy újabb lehetőséghez jutottak: Csobot Adél arról tájékoztatta őket, hogy celeb kategóriában 10 ország versenyzői között elindulhatnak a HELL Boxing Kings nemzetközi bokszversenyen, amelynek fővédnöke minden idő egyik legjobb ökölvívója, Roy Jones Junior, és ahol a győztesnek 100 ezer dollár üti a markát. A felkészüléshez a HELL Energy 15 millió forintot biztosít számukra. 

(Borítókép: A 2023-as Sztárbox bajnokai, Molnár Áron, Berki Mazsi, Brasch Bence. Fotó: Balogh László, RTL)