Varga Viktor három kedvencét vesztette el az árvízben

2023.12.29. 16:51
Az énekes Duna mellett lévő otthonát elöntötte az árvíz, ami magával ragadta három lapátorrú tokhalát is, amelyek nem élték túl a találkozást.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság közel egy héttel ezelőtt figyelmeztetett az árvízveszélyre, ami a napokban tetőzött. A Duna vize átvette az uralmat Budapesten az alsó rakparton, illetve a folyó mentén több településen házakat lepett el.

Hasonló sorsra jutott Varga Viktor énekes budakalászi otthona, ahol már legalább térdig áll a víz, erről ő maga osztott meg egy videót a közösségi felületein. Az Instagram-oldalán mindemellett csütörtökön arról a sajnálatos hírről is beszámolt, hogy az árvíz elragadta három halát, amelyeket nem tudott megmenteni.

Élet és Halál. Erre is megtanít a folyó. A kis barátaim, a tokhalak fele túlélte az árt, mert őket nem tudtam megmenteni, és milyen jó, hogy így alakult, általuk megtapasztaltam az elengedést, ők már szabad dunai halak

– írta.

Ahogy a videóhoz írt bejegyzésben megfogalmazta, a többi halat átvitte az egyik barátja tavába, azonban a lapátorrú tokhalai nem élték túl az éjszakát az áramhiány és az oxigéngenerátor nélkül a hordóban. Mint hozzátette, ha nem lett volna önző, és hagyta volna őket úszni, talán túlélték volna. 

Ez a legnagyobb veszteségem, a 3 kis élet. A többi csak kő, fa, és textil. Egyedül erre nem voltam felkészülve

– tette hozzá, majd a Duna mellett állva vett búcsút szeretett halaitól.