Sokszorosan lepipálták Vilmos herceget és Katalin hercegnét

GettyImages-1806687901
2023.12.30. 06:35
A pár idén igencsak alulmaradt a hivatalos eseményeken való részvételeket tekintve, azonban nemcsak ők, hanem III. Károly is. A királyt, illetve Wales hercegét és hercegnéjét csak Anna hercegnő múlhatta felül, aki mindig is a királyi család legdolgosabb tagja volt.

Már hagyománnyá vált, hogy minden év végén összesítést készítenek azzal kapcsolatban, hogy a família egyes tagjai, királyi kötelezettségeiknek eleget téve, hány eseményen vettek részt, és képviselték közös érdekeiket.

A csúcstartó 2020 óta Anna hercegnő, aki korábban édesanyját, II. Erzsébet királynőt is lekörözte. A néhai uralkodó egyetlen lánya a család legkeményebben dolgozó tagjai közé tartozik, ám annak következtében, hogy a brit trónöröklési rendben hátul, a 17. helyen foglal helyet, kevesebb fókuszt kap a tevékenysége.

A legújabb adatok szerint a hercegnő idén 457 eseményen vett részt, amellyel még bátyját, III. Károlyt is lekörözte, aki 425 rendezvényen jelent meg. Hozzájuk képest ugyanakkor igencsak alulmaradt a trónörökös Vilmos herceg és neje, Katalin hercegné – írja a New York Post.

Míg a király és Anna hercegnő több mint 400 alkalommal tettek eleget királyi kötelezettségeiknek, Wales hercege és hercegnéje esetében már nem ennyire biztatóak az adatok. Vilmos herceg idén 172, Katalin hercegné pedig 123 rendezvényen tette tiszteletét, ami egy jövendőbeli trónörököstől és nejétől – akiből egyszer királyné lesz – igen csekélynek tűnik.

Hozzá kell tenni ugyanakkor, hogy a pár a hivatalos elfoglaltságok mellett három gyermeket nevel, György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget, így több teendő hárul rájuk, mint III. Károlyra vagy Anna hercegnőre.

Gareth Russell királyi kommentátor elmondása szerint ez is arra utal, hogy Vilmos herceg az édesanyjára, Diana hercegnére hasonlít, aki szintén a családot helyezte mindig előtérbe. Szemben azzal a korábbi feltételezéssel, hogy ő az apja fia, míg Harry herceg inkább üt az anyjukra. Russell kiemelte, ugyan Vilmos herceget és Katalin hercegnét kevesebb kritikával illetik, mint a királyi család más tagjait, a hírnevük könnyen sérülhet, ha nem arra koncentrálnak, ami a legjobb a monarchiának.

A veszélyt az jelenti, hogy ugyan ezt szinte biztosan a családi életük előtérbe helyezése motiválta, azonban a kritikusaik emiatt lustának nevezik őket. Ha nem látják őket olyan gyakran, fennáll a kockázata annak, hogy az ellenlábasaik kreálnak majd sztorikat róluk

– mondta. 

(Borítókép: Getty Images)