Két év múlva derülhet ki, hogyan halt meg Zámbó Jimmy

2024.01.03. 09:14
Az énekes halálával kapcsolatos aktákat 25 évre titkosították, így még várni kell arra, hogy nyilvánosságra hozzák őket. Zámbó elvesztésének körülményeiről annak 23. évfordulóján az egykori zenésztársa, Túri Lui és a zenei producer Jankai Béla számolt be.

Január 2-án volt 23 éve, hogy Zámbó Jimmy elhunyt, akinek a halála sokként csapódott le. Az énekes éppen a csepeli házában ünnepelte az újévet a feleségével és egyik barátjával, majd január 2-án hajnalban a fegyverével két lövést adott le.

Kiürítette a tárat, és meg akarta mutatni a feleségének, hogy már nincs benne golyó, így a halántékához emelte, és meghúzta a ravaszt, ám egy lövedék még volt benne, ami a halálát okozta. A történtekkel kapcsolatban máig sok kérdés merül fel, és sokan érthetetlennek tartják, hogyan érhetett így véget egy élet.

Az énekes halálával kapcsolatos aktákat ugyanakkor 25 évre titkosították, ami azt jelenti, hogy leghamarabb két év múlva, 2026-ban derülhet ki, milyen körülmények vezettek idáig. 

Zámbó Jimmy halálának 23. évfordulója miatt az RTL az énekes két legközelebbi zenésztársával, Túri Luival és Jankai Bélával beszélgetett. Előbbi elmondása szerint reggel hatkor csörgött a telefon, hogy induljon a kórházba, de akkor még elképzelni sem tudták, mi történhetett.

Ahogy megemlítette, az énekes nagyon szerette a pisztolyokat. Zámbó Jimmy egykori zenei producere, Jankai Béla pedig egy paranormális jelenségre is visszaemlékezett.

A menedzser elmondta: amikor megtudta, hogy baleset történt, először nem a kórházba rohant, hanem a stúdióba, mivel nála volt tárolva minden video- és audioanyag, amiket el kellett zárnia.

Mint mondta, akkor már más értékeket képviseltek, mint előtte. Hozzátette, amíg az a szekrény nem ürült ki, addig volt vele munka, de maradt sok archív anyag, amelyek már csak nekik maradnak emléknek. Az énekes halálát illetően emellett megemlítette, ugyan megesett, hogy magánál hordta az önvédelmi fegyverét, de soha nem használta. Utólag visszagondolva viszont volt egy fura kijelentése.

Pár évvel a halála előtt, talán egy bárban ültünk és iszogattunk, vagy beszélgettünk a jövőről, akkor mondta, hogy »Béla, én nem fogok sokáig élni«. Hát, mondom, te ezt miből gondolod? Nem magyarázta meg, de egy kicsit olyan volt, mintha erre számított volna

– fejtette ki Jankai Béla, illetve azt is felidézte, hogy az énekes halála után megmagyarázhatatlan dolgok történtek, amikor a zenei hagyatékát nézték át.

Estek le a képek, dőltek le a hamutálcák. Annyi spirituális dolog történt, hogy ijesztő volt néha, és úgy is tettünk, hogy ha leesett egy kép, akkor azt a dalt töröljük le vagy dobjuk ki

– magyarázta.