Herczeg Zoltán felhagy a divattervezéssel, megvannak az új elképzelései

2024.01.05. 07:10
Herczeg Zoltán divattervező nagyszabású változásokat vezet be az életében. A 2022-es letartóztatás, majd a börtön és a házi őrizet alaposan megviselték anyagilag, és kreatív szempontból sem érzi már elegendőnek a divattervezést, ezért a környezetvédelemmel és lakások felújításával, értékesítésével szeretne foglalkozni.

Herczeg Zoltán azzal indokolta döntését a Blikknek, hogy egyrészt a divattervezéssel kapcsolatos feladatok túl nagy részét nem kreatív munka teszi ki, „a környezetre is rendkívül káros”, és „anyagilag sem túl kifizetődő”.

A divattervező a jövőben a lakásfelújításokkal és a fenntarthatóság, klímavédelem népszerűsítésével kíván foglalkozni, ami szerinte „sokkal jövedelmezőbb lehet”, és akár még jobban is kiélheti benne kreativitását.

Az egész életemet keményen végigdolgoztam, hogy majd a nyugdíjas éveimben ne kelljen aggódnom az anyagiak miatt, ám a bírósági ügyem kezdete óta a tartalékaim tetemes hányadát elveszítettem, ezért vagyok kénytelen újra a divatnál nagyobb léptékkel haladni

– magyarázta a divattervező a lapnak.

Herczeg Zoltán elmondta, jelenleg 20-25 millió forint értékű garzonlakást keres, ami lehetőleg minél „lepukkantabb”. Azt reméli, nyárra végez a felújításokkal, és elkezdheti az értékesítést.

„Közben kitalálom, hogyan lehetne a környezetvédelemből, a fenntarthatóságból megélni” – tette hozzá.

Herczeg Zoltánt még 2022. október 21-én tartóztatták le kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt. Áprilisban házi őrizetbe helyezték, augusztus óta pedig már szabadlábon védekezhet.