Így zuhant le Christian Oliver kisrepülőgépe

2024.01.06. 18:45
Egy, a parton álló szemtanú rögzítette a pillanatot, amikor a Christian Olivert és két lányát szállító kisrepülőgép a vízbe csapódott. A három utas a pilótával együtt meghalt, a tragédia pontos oka egyelőre nem ismert. A szemtanúk beszámolója szerint a balesetet a repülőgép meghibásodása okozhatta.

Mint megírtuk, repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette Christian Oliver német származású színész. A Cobra 11-ből ismert 51 éves színész két lányával nyaralt a Karib-szigeteken, és éppen Bequia szigetéről repültek St. Lucia szigetére, amikor a kisrepülőgépük vízbe zuhant. 

A repülőgépet a tulajdonosa, a floridai Robert Sachs vezette, aki már évek óta a Grenadine-szigeteken élt, és egy búvártúrákkal foglalkozó vállalkozást üzemeltetett Bequia szigetén.

Az N4023B lajstromszámú Belanca Viking 300 típusú repülőgép 12 óra után szállt fel a JF Mitchell repülőtérről, azonban nem sokkal később a pilóta rádión értesítette az irányítótornyot, hogy nehézségei vannak, és visszatér a repülőtérre. Ezt követően a kapcsolat megszakadt közöttük, és a gép a vízbe zuhant.

A beszámolók szerint a becsapódás helyszínétől nem messze tartózkodó halászok azonnal odasiettek, és megtalálták a gép roncsait 21 méter mélyen, majd értesítették a parti őrséget.

Az iWitness Newsnak nyilatkozó egyik halász elmondta, a kiérkező parti őrök azt mondták, addig nem emelhetik ki a holttesteket, amíg a búvárok meg nem érkeznek. A halász akkor elmagyarázta a parti őrségnek, hogy a dagály éppen akkor kezdett elvonulni, így ha tovább várnak, a víz elsodorja a repülőgépet, és akkor fennáll a veszélye annak, hogy nem találják meg újra.

Végül a helyi halászok úgy döntöttek, kiemelik a holttesteket a roncsból, és átadták azokat a parti őrségnek. A négy holttestet ezt követően a St. Vincent-i Kingstown Halottasházba szállították, ahol várhatóan boncolást végeznek.

A tragédia pontos körülményei egyelőre nem ismertek, azonban a partról egy szemtanú videóra vette a pillanatot, amikor a kisrepülőgép a vízbe zuhant, és több másik szemtanú is arról számolt be, hogy a gép furcsa hangjára lett figyelmes.

A Daily Mail szerint az egyikük azt mondta, hogy a gép motorja egyszer csak leállt, és biztosra vette, hogy lezuhan, de pár pillanat múlva újra felpörgött a kisrepülőgép motorja. Mint mondta, a gép ugyan visszanyerte az erejét, de a meghibásodás miatt magasságot vesztett, és a pilóta ugyan megpróbálta ezt korrigálni, de a gép motorja ismételten leállt, majd a repülő a vízbe zuhant.

Egy másik szemtanú szerint azonban az első meghibásodás után úgy tűnt, mintha a gép visszafordulna, de mivel nem érte el az utazómagasságot, a szél átvette az irányítást, és a gép lezuhant.

A színész felesége, Jessica Klepser most családjával közös nyilatkozatban szólalt meg a tragédiáról, és emlékezett meg férjéről és gyermekeiről. Mint írták, a lányok édesanyjukat, nagyszüleiket, számos nagynénit, nagybácsit és unokatestvért hagytak hátra. Majd hozzátették, hogy Christian Oliver elvesztését mélyen átérzik azok, akik ismerték őt.