Aurelio: Már nem vagyok 100 százalékos ösztönlény

2024.02.24. 08:05
Az egykori Való Világ-győztes két év után szabadult a börtönből, először találkozott kislányával, és először adott interjút is. Beszélt a bent töltött időről, a szabadulás pillanatáról és arról is, hogy milyen érzés volt először megölelni a gyermekét.

Ahogy arról mi is beszámoltunk az Indexen, Aureliót, a Való Világ hatodik szériájának győztesét két év után kiengedték a börtönből, és reintegrációs házi őrizetet kapott a maradék büntetésének letöltésére.

Az eredeti büntetés másodfokon 3 év és 5 hónap volt, de jó magaviselete miatt engedményt kapott. A börtönben díjazás nélküli munkát végzett, agressziókezelési és drogmegelőzési csoportokba járt, és elmondása szerint teljesen más emberként jött ki a rácsok mögül.

Bármennyire hihetetlen, mielőtt megszólalok, szoktam előtte gondolkozni is, szóval nem vagyok már az a 100 százalékos ösztönlény

– fogalmazott az RTL-nek az egykori villalakó.

Mielőtt kiengedték, nagyon izgult, ugyanis a börtönévek alatt apuka lett, született egy kislánya egy egyéjszakás kaland után, és most találkozhatott először Szofival.

„Volt bennem egy drukk, egy izgalom. Hát nem tudtam aludni” – mondta. Aztán amikor hazaérve karjai közé zárhatta a kislányt, teljesen elérzékenyült. Könnyekkel küszködve emlékezett vissza a pár nappal ezelőtti momentumokra:

leírhatatlan pillanat volt, ahogy egymásra néztünk, és – egyem a szívét– pont egy kicsit beteg volt… Ahogy így egymásra néztünk, nagyon elérzékenyültem

– mondta Aurelio.

Azt még ugyan nem tudja, hogy hogyan alakul a kinti élete, de abban biztos, hogy lányával akar tölteni minél több időt és megadni neki mindent, amit csak tud. Aurelio ugyanis 23 évesen vesztette el édesapját, és azóta akart gyermeket – vallotta meg szintén könnyek közt.

Mint mondta, mostanra már nem annyira lobbanékony, mint egykor volt, sőt a régebbi nyilatkozatait visszanézve elborzadt azon, hogy milyen egoista és nagyképű kijelentéseket tett egykor. A börtönben lenyugodott, új hobbija pedig az olvasás lett.

A börtönben több könyvet olvastam el, mint ahány éves vagyok. Filozófiai, pszichológiai és történelmi könyveket elsősorban

– fogalmazott Aurelio, akiből nem koptak még ki a bent szerzett rutinok, például minden reggel fél ötkor automatikuson felébred, mint ahogy bent volt szokás.