Krúbi: A hatalom szemében nem vagyok tényező

2024.03.02. 15:13
Az énekes-rapper és stábja látványos színpadi elemekkel készülnek a koncertekre, amelyekbe nem félnek pénzt beleforgatni. Krúbi szerint a hatalom szemében ő nem tényező, a kormány találna rá eszközöket, „ha ki akarná csinálni″.

A 29 éves rapper a Forbes márciusi számában mesélt arról, hogy bevételének fele a koncertekből jön, másik fele pedig streamingből és a merchből. „Őszintén, fogalmam sincs, mennyit keresek” – hangsúlyozta.

A Krúbiról készített portrécikkből többek között az is kiderült, hogy

  • A rapper és állandó menedzsere, Dézsényi Eszter 2023 elejétől a Universal Music Group (UMG) nélkül folytatták útjukat, így a januári Aréna-koncertet már az önálló, háromfős menedzsmenttel, a Sold Outtal szervezték meg.
  • A nagy rendezvényszervezőkkel szándékosan nem akartak együtt dolgozni, hiszen így saját akaratuk szerint valósíthatják meg a színpadi látványt.
  • Az arénázás hosszú távon éri meg nekik. Jelentős profitot főként a fesztiválszezonból és a vidéki szabadtéri koncertekből tudnak szerezni.
  • Habár a zenész háromszoros Fonogram-díjas, véleménye szerint erre a díjra és a mainstream médiára sincs szükségük. Krúbi nagylemeze tavaly év végén jelent meg III. Krúbi néven. Idén „elfelejtettek jelentkezni” vele a zenei elismerésre. Véleménye szerint a mai előadók már profi vállalkozókként építik ki a saját bizniszüket.
  • Krúbi sokszor gúnyolódik a Fideszen, de úgy látja, hogy a hatalom szemében ő nem tényező. Szerinte ha a kormány „ki akarná csinálni, akkor jobb eszközei is lennének rá három Mandiner-cikknél”.
  • Az énekesnek saját bevallása szerint meg kellett tanulnia, hogy ne izgulja túl a szövegei várható következményeit. 
  • Krúbi aktuális listaárát nem árulta el a menedzsmentje, de a Forbes szerint a hasonló élő zenés előadók akár 5-6 millió forintot is kereshetnek koncertenként. 

Mint írtuk, Krúbi január 26-án adott telt házas koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. Az előadó egy ötrészes vlogsorozatban mutatta meg rajongóinak, hogy még egy forgatókönyvet is írt, hogyan képzeli el a koncertet. A stáb sokszor hónapokig készül a show-ra, amelybe rengeteg pénzt forgatnak.