A mobilfoxos tiktoker nekiment Karácsony Gergelynek

2024.04.18. 09:40 Módosítva: 2024.04.18. 09:40
Szépréthy Roland, a Mobilfox tiktokos arca legújabb videójában vállalta a felelősséget a szombati pénzosztás közben keletkezett károkért és megígérte, hogy finanszírozza a rendbetételt. Viszont közben nekiment Karácsony Gergelynek is, hiszen véleménye szerint a főlpolgármester rajta és az akción keresztül akar magának politikai figyelmet szerezni.

Ahogy arról beszámoltunk, múlt héten szombat délután többezres tömeg gyűlt össze a Dalszínház utcában, hiszen a Mobilfox bejelentette, hogy kétmillió forintot osztanak szét a megjelentek között. A pénzt az ablakon szórták ki, a tömeg pedig az utcán állva kapkodta fel a bankókat.

A kezdeményezés morális értékét azóta több kommentelő és tartalomgyártó kritizálta. A cég tulajdonosa, Diller Kevin és TikTok-arca, Szépréthy Roland az Indexnek adtak interjút az eseményekről.

A Főváros eljárást indít a pénzszórás szervezői ellen jogosulatlan reklámtevékenység és közterület-használat miatt, Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi médiában ment neki a szervezőknek, hiszen az akciójuk következtében egy teljesen újonnan ültetett virágágyást tapostak le a rajongók. 

Egy felelőtlen cég és egy feltűnési viszketegségben szenvedő influenszer által odacsábított tömegnek sikerült a hétvégén teljesen elpusztítania a Deák térre márciusban kiültetett kétnyári virágágyást

– írta a főpolgármester, majd hozzátette, hogy közösen fogják rendbe hozni, amit mások tönkretettek. Április 28-án lesz a közösségi ültetés a Deák téren.

Szépréthy Roland később TikTok-videóban szólt Karácsony Gergelyhez és magára vállalta a felelősséget a virágokkal történtekért, és felajánlotta, hogy finanszírozza a felmerülő költségeket.

Szerintem az lenne a legnemesebb gesztus, ha én személyesen ültetném el ezeket a virágokat

– mondta az influenszer.

Szépréthy Roland elmondta, hogy volt a Főkert Zrt.-nél és maga tett ajánlatot, amire azt válaszolták, hogy két hét múlva indulhat az ültetés. Ekkor hangnemet vált a tiktoker, majd Karácsony Gergelynek szegezi a kérdését, hogy „maga miért posztol folyamatosan olyanokat, hogy behajtatja rajtunk a károkat, meg hogy Ön feljelent minket, meg hogy én feltűnési viszketegségben szenvedek?” 

Kérem, Főpolgármester úr, ne rajtam keresztül próbáljon meg magának politikai figyelmet szerezni, ugyanis máshogyan is be lehet kerülni az újságokba

– teszi hozzá ingerülten. Majd kéri, hogy „legyen ez a békének szövétneke, minden meg lesz oldva”, és elnézést kér a károkért. 

@szeprethyroli #nekedbee #magyartiktok #foryou #fyp @Karácsony Gergely @Mobilfox TikTok ♬ eredeti hang - Roland Szépréthy