2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Lilu: Rákay Philip nem megélhetési fideszes, ez az értékrendje

2024.05.21. 17:30
Kovalcsik Ildikó, vagyis Lilu a Partizán hétindító műsorában reagált azokra a vádakra, melyek szerint korábban ő rúgatta ki Rákay Philipet a Z+ tévétől. Elmondása szerint valóban összehívott egy értekezletet, amelyen kifejezte aggályait Rákay pártpolitikai szerepvállalásával szemben, de a kirúgásához nem volt köze.

Rákay Philip még áprilisban volt Fiala János talkshow-jának vendége, ahol arról beszélt, mennyire nagy hatást gyakorolt rá a Fidesz 2002-es nagygyűlése, noha akkora Fidesz-ellenes légkör uralkodott, hogy azonnal megszűntek a médiaállásai. Visszaemlékezése szerint kiállásával az egész médiaszakmát magára haragította, majd végül teljesen elfogyott körülötte a levegő.

Felidézte, hogy a részben általa alapított Z+ tévé egyik műsorvezetője, Lilu (Kovalcsik Ildikó) által gerjesztett hangulatban összehívták a vezetőséget, és számonkérték rajta a szereplését.

Lilu sokáig nem reagált a vádakra, de kedd reggel megtörte a csendet. A műsorvezető a Partizán hétindító reggeli műsorában, Gulyás Marton mellett ülve válaszolt Rákay Philip állításaira. Állítása szerint az újságírók erősen csúsztattak azokban a újságcikkekben, amelyek arról szóltak, hogy ő rúgatta ki Rákayt a zenetévéből, mivel – visszanézve a beszélgetés egy részét – még maga Rákay sem állított ilyet.

Nekem Philippel jó volt a viszonyom mindig, én nagyon kellemesen emlékszem a közös munkára. Mi rengeteget röhögtünk együtt. Ugyanazon röhögtünk, ugyanazokat a zenéket szerettük. Nekem talán az egyik legjobb viszonyom vele volt

– emlékezett visza Lilu.

A műsorvezető szerint 2002-ben valóban jelen volt egyfajta politikai feszültség a csatornánál, és azt is lehetett tudni, hogy nagyon más az értékrendjük Rákayval.

Elmondása szerint valóban úgy történt, ahogy Rákay – egyébként nagyon jól – összefoglalta az általa kezdeményezett értekezletet. Lilu szerint azonban ő csak az aggályait fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy szerinte ennyire erősen benne lenni a pártpolitikában egy zenetévés műsorvezetőnek nem szerencsés, hiszen első szavazókhoz beszélnek.

Azért sokkal feketébb és fehérebb volt, kevésbé volt árnyalt a világ, mint most abban az értelemben, hogy az a Kossuth téri rendezvény egy irgalmatlan nagy dolog volt, arról mindenki tudott. Az nem egy véleményes dolog volt, hogy ott Philip hogy van jelen. Egyébként én azt őszintén tisztelem, hogy Philip első perctől kezdve ezt az értékrendet képviselte. Ő nem megélhetési fideszes, hanem ez abszolút az ő értékrendje volt, amit én tényleg tisztelek. Nekem az etikai problémám mint tévés volt

– mondta el véleményét a műsorvezető.

Lilu hozzátette, hogy neki pontosan az volt akkor a problémája, ami most azzal, amikor egy híradós elmondja, kire kéne szavazni.

Hangsúlyozta: megérti, hogy ez az értekezlet Rákay Philipnek rosszul esett, pont ezért is örült volna, ha ő is elfogadja a Partizán meghívását a reggeli műsorba, hogy „mint két haver, megbeszélhessék régi sérelmeiket”.