Galambos Lajos a napokban szabadult volna, de mégsem engedték el

2024.06.22. 14:07
Bár a zenészt június 20. környékén helyezték volna házi őrizetbe, a hírek szerint egyelőre nem érkezett meg a határozat, így egy darabig még biztosan börtönben marad.

Mint ismert, Galambos Lajost 2022 decemberében ítélték másodfokon három év hat hónap szabadságvesztésre, amelynek letöltését február 15-én kellett volna megkezdenie a kecskeméti börtönben, ám súlyos betegségére hivatkozva ezt nem tette. Bár ügyvédeivel próbáltak halasztást kérni, a bíróság azt nem engedélyezte, így tavaly április 26-án végül bevonult a baracskai büntetés-végrehajtási intézetbe, megkezdve három év hat hónapos börtönbüntetését, amiből egy már letelt.

Ahogy korábban megírtuk, a zenész már kétszer kérvényezte, hogy a büntetése fennmaradó részét házi őrizetben tölthesse le, mivel betegségét nem tudják megfelelően kezelni a rácsok mögött, ám eddig rendre elutasításba ütközött. Galambos ügyvédje, dr. Csontos Zsolt nemrég úgy nyilatkozott, védencének egy újabb kérelme viszont mégis célba érhet, mivel az megfelel minden törvényi követelménynek, így hamarosan otthonában gyógyulhat tovább.

Ügyfelem kifejezetten jó hangulatban van, ami nem csoda, hiszen már látja a lelki szemei előtt a bezártság végét. Fizikailag sem romlott az állapota, inkább stagnált, nem fogyott többet, beállt a súlya. Összességében azt tudom mondani, hogy lelkileg jól van, várja már a nyarat. A reménykedésre pedig minden oka megvan, hiszen maradéktalanul megfelel a követelményeknek, így bátran bízhat abban, hogy reintegrációs őrizetbe helyezik

− nyilatkozta korábban az ügyvéd.

A Bors mostani információi szerint ugyanakkor Galambosnak még várnia kell arra, hogy kiléphessen a rácsok mögül,

mivel annak ellenére, hogy az eredeti terv szerint június 20. környékén hazaengedték volna, az erről szóló határozat egyelőre nem érkezett meg.

A zenésznek még két év és négy hónap van hátra a büntetéséből, amelyet a boldogasszonypusztai birtokán töltene le, illetve egy műtéten is át kell esnie tüdőtágulata miatt.

Nyári szabadulásban reménykedhet

„Ügyfelemnek nyomkövetőt kell majd viselnie a bokáján, amivel a nap huszonnégy órájában ellenőrizni tudják, valóban otthon tartózkodik-e. Persze bizonyos időre hetente kétszer elhagyhatja a lakhelyét, olyankor vásárolni mehet, vagy éppen orvoshoz, mert azt se felejtsük el, hogy továbbra is komoly egészségügyi problémákkal küzd. De nagy valószínűséggel az elkerülhetetlen műtéti beavatkozásokat már nem a börtönkórházban, hanem idekint végzik el rajta. A reintegrációs őrizete egyébként tíz hónapig tarthat, s amint azt letudta, lekerül a lábáról a nyomkövető, és onnantól már tényleg szabad embernek mondhatja magát” – fejtette ki ezt megelőzően dr. Csontos Zsolt.