Vége az uralkodásnak, már nem Taylor Swifték párosa a legérdekesebb

GettyImages-1970250659
2024.09.07. 16:14
Újabb hiánypótló elemzés látott napvilágot, a Heepsy legújabb tanulmánya ugyanis rangsorolta 2024 legnépszerűbb sztárpárjait a Google-keresések, a sajtóban róluk írt cikkek és az Instagram-hashtagek használata alapján. A lista élén nem meglepő módon az immáron váló Ben Affleck és Jennifer Lopez áll, de nincs sokkal lemaradva tőlük az elmúlt évek legnépszerűbb énekese, Taylor Swift és párja, Travis Kelce sem. De vajon kik gyűjtötték be a bronzérmet a sztárpárok népszerűségi ligájában?

Talán senkinek sem lesz újdonság, hogy az internet megjelenése óta és a közösségi média térnyerését követően a régen képes újságokban megjelenő ismert személyek élete is az online térbe tolódott át, sőt a közösségi oldalaikat menedzselő hírességek számára a platformokon való aktivitás az egyik legfontosabb prioritás lett.

Mindez érthető, hiszen ezeken a hírportálokon és közösségi oldalakon keresztül kisebb erőfeszítéssel, gyorsan tudnak nagy tömegekhez elérni, ami kétségkívül sokat lendít a globális hírnevükön. A telefonjukat görgető tömegek kegyeiért versengő hírességek közül viszont egyesek így is jócskán kiemelkednek a többiek közül. 

Legalábbis ez derül ki a Heepsy által készített tanulmányból, amely 2024 legnépszerűbb sztárpárjait vizsgálta. A kutatás a Google-keresések, a médiamegjelenések és az Instagram-hashtagek elemzésével rangsorolta a legnagyobb figyelmet kapó párokat – az elemzéshez 35 páros adatait használták fel, vizsgálva az egyének korkülönbségét, kapcsolati státuszukat és kapcsolatuk idővonalát is. Az adatok alapján egy összetett pontszám született, amely így végre megmutatta, kik is azok a sztárpárok, akik a legnépszerűbbek a közösségi médiában és a sajtóban.

Taylor Swifték a legjobbak között, de a válófélben lévő páros viszi a prímet

Az elmúlt években ugyan nem telt el úgy nap, hogy ne került volna valami kapcsán az újságok hasábjaira Taylor Swift és amerikai futballista párja, Travis Kelce, a páros azonban ezúttal nem tudott az élen végezni ebben az összevetésben. Legalábbis összesítésben semmiképp sem, ugyanis a pontszámok alapján a legnépszerűbb pár a válásukat mindössze néhány hete bejelentő Jennifer Lopez és Ben Affleck lett. 

Ben Affleck és Jennifer Lopez kapcsolata már több mint húsz éve áll a média és a rajongók figyelmének középpontjában, így az sem meglepő, hogy az immáron válófélben lévő egykori szerelmesek vezetik 2024-ben a rangsort,

köszönhetően a 59,2 millió Google-keresésnek, a 169 911 róluk írt cikknek, valamint a #Bennifer hashtag több mint 115 000-szer való használatának az Instagramon.

Ezzel összesítésben 49,75 pontot gyűjtöttek be a kutatás értékelésén, amelynél többet senki nem ért el. 

A színészek 2022-ben házasodtak össze, azóta pedig a világ egyik legnépszerűbb sztárpárjának tartották őket. A házasságuk azonban nem tartott ezúttal sem a sírig, ugyanis a viszonyuk hónapokkal ezelőtt annyira megromlott, hogy egyre több pletyka keringett arról, hogy válságba került a kapcsolatuk. Néhány héttel ezelőtt pedig maga Jennifer Lopez számolt be arról, hogy beadták a válókeresetet, azaz nincs visszaút. Persze mindez szomorú, a Google-keresések és a hashtagek használata azonban vélhetően még egy jó ideig nem fog visszaesni. 

Akárcsak a tavalyi év legnagyobb pletykaáradatát megindító Taylor Swift és Travis Kelce népszerűsége sem, akik pont az énekesnő hírnevének csúcsán kezdtek el randevúzni, ami miatt hamarosan a sportoló maga is a kamerák kereszttüzében és a rajongók gyűrűjében találta magát. 

Swift és Kelce kapcsolata viszonylag új, ennek ellenére már most hatalmas figyelmet kap az online térben. Mindezt jól mutatja, hogy a nevükhöz köthető 19,9 millió Google-keresés és 886 377 róluk szóló cikk (az összevetésben a legtöbb), így a rajongók és a média is árgus szemekkel követi a párkapcsolatuk alakulását. A #TaylorAndTravis hashtag 14 094 alkalommal került használatra az Instagramon, ami az új kapcsolat körüli izgalmat jól tükrözi. Olyannyira, hogy ezzel az irománnyal a cikkek száma csak tovább nőtt, 47,75-ös elért pontszámuk azonban a lista második helyére volt elég ezúttal. 

Meglepetés a harmadik helyen, Bieberék csak a negyedikek

A meglepetések sora viszont még nem ért véget, ugyanis a korábbi tinisztár, az egész világon ismert Justin Bieber és felesége, Hailey Bieber az összevetésben nem állhatott fel a dobogó harmadik fokára, párosuk csak a negyedik lett. 

Hailey Baldwin és Justin Bieber 2018 szeptemberében házasodtak össze, és annak ellenére is sokan érdeklődnek a szerelmük iránt, hogy igyekeznek a lehető legtávolabb maradni a nyilvánosságtól. Talán éppen emiatt is kerestek rájuk 5,7 milliószor a Google-ban, és van 22 541 cikk, amely róluk szól, ám

a kiemelkedő számokat mégis a közösségi médiában érték el, ahol a #Jailey hashtaget több mint 826 000 alkalommal használták az Instagramon.

A pár rajongói bázisa erős, ami azt mutatja, hogy hosszú távon is képesek fenntartani a közfigyelmet – ami ezúttal azonban csak 42,07 pontra volt elegendő.

A képzeletbeli bronzérmet Timothée Chalamet és Kylie Jenner zsebelték be, akiknek egymásba fonódása szintén az egyik legfelkapottabb témává vált, 

48,5 millió Google-keresés és 55 604 cikk szól róluk, ami a második legmagasabb keresési adatot jelenti a listán.

A #TimotheeAndKylie hashtag meglehetősen kevésszer, 200 alkalommal került használatra, ennek ellenére a pár továbbra is a média reflektorfényében van, az újságírók pedig folyamatosan követik a kapcsolatuk alakulását.

Miley Cyrus, Zendaya és Sophie Turner is a listán

Persze a dobogón kívül is meglehetősen erős mezőnyt sorakoztattak fel a rangsorban, ahol Rihanna és ASAP Rocky, akik 2020 óta vannak kapcsolatban, az ötödik helyet foglalják el 40,79 ponttal. Szerénykedniük nekik sem kell, párosukra 38,6 milliószor kerestek rá a Google-ban, és kapcsolatukról 56 267 cikket írtak, míg a #RihannaAndASAP hashtaget 1583 alkalommal használták az Instagramon.

A királyi család fejére ezúttal nem került korona, a hatodik helyre mégis felkúszott Meghan Markle és Harry herceg, a britek botrányhősei 38,22 pontot zsebeltek be. Kapcsolatuk, amely a 2018 májusában tartott esküvőjük óta főként a királyi családtól való elszakadásuktól hangos, továbbra is a címlapokon tartja őket, így

291 232 cikkel és 13,7 millió Google-kereséssel a médiamegjelenések sorában az előkelő második pozíciót zsebelték be.

A #MeghanAndHarry hashtaget több mint 214 000 alkalommal használták az Instagramon, ami azt mutatja, hogy a nyilvánosság továbbra is érdeklődik a történetük iránt, még ha azt főként a botrányok és a pletykák tartják is életben. 

A Deadpool-filmek sztárja, Ryan Reynolds és felesége, Blake Lively 2012 óta házasok, a hosszú párkapcsolat titkának megtalálása mellett pedig láthatóan a népszerűség szérumára is ráleltek: idén a hetedik helyen végeztek a listán – 35,21 ponttal. Erősségük szintén az újságcikkek terén és a keresésekben mérhető, nevükhöz 26,5 millió Google-keresés és 84 212 cikk fűződik. A közösségi médiában már jóval gyengébben szerepeltek, a #BlakeAndRyan hashtaget csupán 3564 alkalommal használták az Instagramon. 

A nyolcadik helyen Zendaya és Tom Holland állnak, akiknek kapcsolata 2021-ben kezdődött. A Pókember-filmekben megjelenő románcukból kivirágzó kapcsolatuk a legnépszerűbb hollywoodi párosok közé repítette őket. Mindössze 1,4 millió Google-keresés ellenére 41 317 cikk foglalkozik kapcsolatukkal, a #Tomdaya hashtag pedig kifejezetten népszerű, az Instagramon több mint 412 000 alkalommal használták ezt. 

Sophie Turner és Joe Jonas, akik Jennifer Lopezékhez hasonlóan már nem alkotnak egy párt, nemrég, 2023-ban váltak el, a szakítással járó szóbeszéd egészen a kilencedik helyre repítette őket – 31,67-es összetett pontszámmal. 2019-ben kezdődött házasságukkal kapcsolatukat széles körben ünnepelték, szakításuk pedig ehhez mérten szintén jelentős médiafigyelmet kapott: 1,6 millió Google-keresés és 95 893 cikk született a kapcsolatukról és szakításukról. A #Jophie hashtaget 150 786 alkalommal használták az Instagramon, ami miatt a különválás ellenére is rendkívül sokakat foglalkoztat kettejük magánélete.

A top 10-es lista utolsó helyén ezúttal Miley Cyrus és Maxx Morando végzett 29,09 ponttal, szégyenkeznivalójuk azonban nekik sincsen. Kapcsolatuk, amely állítólag 2022-ben kezdődött, viszonylag visszafogott maradt a listán szereplő többi hírességhez képest. Médiajelenlétük ehhez mérten korlátozott, 12,6 millió Google-keresés ellenére mindössze 3727 cikk íródott róluk, a #MileyAndMaxx hashtag pedig mindössze 62 alkalommal került felhasználásra az Instagramon, amit egy középszerű influenszer is sokszorosan leköröz. 

(Borítókép: Travis Kelce és Taylor Swift 2024. január 28-án. Fotó: Patrick Smith / Getty Images Hungary)