Alig egy napja a Linkin Park énekese, máris szexuális zaklatási ügybe keveredett

2024.09.07. 11:09
A Linkin Park nemrég jelentette be új énekesét, akivel új lemezt is csinálnak, illetve 2025-ben világkörüli turnéra indulnak. A Dead Sarából ismerős Emily Armstrong azonban máris magyarázkodni kényszerült, ugyanis 2020-ban a szexuális erőszakkal vádolt és elítélt színész, Danny Masterson tárgyalásán a vádlott támogatójaként jelent meg. Az énekesnő tisztázta, hogy hibázott és elítéli a nőkkel szembeni visszaélést és erőszakot.

Alig telt el 24 óra azóta, hogy a hatalmas várakozás – és egy legalább akkora átverés – után visszatért a Linkin Park és bejelentették az új énekest, az új albumot és egy új turnét is, viszont máris bajban a csapat frontasszonya, Emily Armstrong – írta meg a Deadline

A sajtó ugyanis kiderítette, hogy a Dead Sarában is éneklő Armstrong a szexuális erőszakkal vádolt és elítélt Danny Masterson „támogatójaként” részt vett a színész tárgyalásán. Anélkül, hogy megnevezte volna a színészt, a Linkin Park új énekesnője pénteken megosztott egy nyilatkozatot az Instagram sztorijában, hogy „tisztázzon valamit, ami nemrég történt”, miután kritikák érték, hogy vélhetően támogatta Mastersont egy 2020-as előzetes meghallgatáson.

„Néhány évvel ezelőtt megkértek, hogy támogassak valakit, akit barátomnak tekintettem egy bírósági meghallgatáson, és megfigyelőként elmentem egy előzetes meghallgatásra” – magyarázta.

„Nem sokkal később rájöttem, hogy nem kellett volna. Mindig igyekszem meglátni az emberekben a jót, de rosszul ítéltem meg őt. Azóta sem beszéltem vele. Elképzelhetetlen részletek derültek ki az ügyről, és később bűnösnek találták” – írta az énekesnő.

Hogy a lehető legvilágosabban fogalmazzak: Nem nézem el a nőkkel szembeni visszaélést vagy erőszakot, és együttérzek az ilyen bűncselekmények áldozataival

– tette hozzá Armstrong.

„Szcientológus bűnözőtársak”

Emily Armstrong nyilatkozata azután született, hogy Masterson egyik vádlójának, Chrissie Carnell-Bixlernek a férje, Cedric Bixler-Zavala egy nemrég újra nyilvánosságra került kommentben felhívta a figyelmet az Azok a 70-es évek show és az Ál/Arc színészének támogatására, valamint állítólagos kapcsolataira a Szcientológia Egyházzal.

Tudnak a rajongóid Danny Masterson barátodról? Az erőszaktevő barátodról?

– írta Bixler-Zavala, hozzátéve, „meglep, hogy egyikőtök sem említette Danny Masterson nevét, mivel a giccses énekesetek megjelent, hogy támogassa őt az előzetes meghallgatáson. Emlékszel, Emily? Emlékszel, hogy a szcientológus bűnözőtársaid hogyan vették körbe az egyik ismeretlen nőt [aki feljelentette Mastersont– a szerk.], amikor megpróbálta elhagyni a lifteket? A bírósági őröknek kellett elkísérnie őt a szörnyű szektádtól…” – írta a férj.

Bár Mastersont pont Carnell-Bixler állításaiban nem találták bűnösnek, tavaly szeptemberben 30 évtől életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, miután három nemi erőszak vádja közül kettőben elítélték.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.