Bizalmasa szerint Diana hercegné életébe került a barátsága a nemi erőszakkal vádolt milliomossal

2024.09.28. 18:44
Diana egyik legközelebbi bizalmasa szerint a hercegnét többször is óva intették Mohamed Al-Fayed milliárdos üzletembertől. A férfit igazi gazemberként jellemezték, de a walesi hercegné nem hallgatott a figyelmeztetésekre.

Diana hercegné halála nem csupán a brit királyi családot, hanem az egész világot megrázta. Diana, aki ugyan fekete báránynak számított a családban, sokak szeretetét elnyerte, és nem véletlenül nevezték a nép hercegnőjének.

Mohamed Al-Fayed, a Harrods brit luxusáruház milliárdos volt tulajdonosa leginkább a fia, Dodi és Diana walesi hercegné románcáról vált ismertté.

A walesi hercegnét már korábban is figyelmeztették, hogy vigyázzon Mohamed Al-Fayeddel, akit egy igazi gazemberként jellemeztek – írja a Deadline.

Diana hercegné a válása előtt határozottan visszautasította Al-Fayed meghívását, miután testőre, Ken Wharf figyelmeztette őt. A férfi elmondta Dianának, hogy az üzletember nem kapott útlevelet, így minden bizonnyal csak megnehezítené a brit királyi család életét. 

Később, 1997-ben Diana elvált, és elfogadta Al-Fayed meghívását, így kétszer nyaralt Dél-Franciaországban, mielőtt párjával, Dodival 1997. augusztus 31-én halálos autóbalesetet szenvedtek Párizsban.

Richard Kay, Diana egyik legközelebbi bizalmasa szerint az egyiptomi milliomos évekig sikertelenül küzdött a brit állampolgárság megszerzéséért, miközben ajándékokkal kedveskedett a hercegnének és két fiának.

A hercegné bizalmasa szerint ha Diana komolyan vette volna a Mohamed Al-Fayedről szóló figyelmeztetéseket, még ma is élne.

Kay próbálta óva inteni a hercegnét, akit teljesen megtévesztett Mohamed Al-Fayed.

Legalább öt nő megerőszakolásával vádolják Mohamed Al-Fayedet

Mint írtuk, a BBC vizsgálata szerint több nő is nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolta meg Mohamed Al-Fayedet. Öt nő állította, hogy az üzletember megerőszakolta őket, míg mások rémisztő visszaemlékezésekben számoltak be szexuális zaklatásról, mialatt a Harrodsnál dolgoztak. Mohamed Al-Fayed, a világszerte számos ingatlannal és hajóval rendelkező mágnás 1985 és 2010 között volt a Harrods tulajdonosa.

A BBC csütörtökön közzétett dokumentumfilmjében, az „Al-Fayed: Predator at Harrods” című alkotásban több mint 20 korábbi női alkalmazott számolt be a szexuális visszaélésekről. A vádak éveken és kontinenseken ívelnek át, Londonban, Párizsban, Saint-Tropez-ban és Abu-Dzabiban hangzottak el a panaszok.

A Harrods nemrég egy bocsánatkérő közleményt tett közzé, melyben azt írták, hogy a vállalat „teljesen megdöbbent a Mohamed Al-Fayed által elkövetett állítólagos visszaélések miatt”. Az üzletember 2023-ban halt meg, így nem lehet tudni, hogy mit reagált volna az ellene felhozott vádakra.