Kovács Kokó István testvére megkéseléséről: Kaptam egy telefonhívást, hogy Gyuszit levágták

2024.10.13. 21:04
Kovács Kokó István az RTL streamingfelületén megjelent sorozatban fejtette ki, hogyan élték meg, amikor bátyja, Kovács Gyula egy késelést követően kórházba került, és életmentő műtétre volt szüksége.

Ahogy arról az Index is beszámolt, október 5-én debütált az RTL streamingoldalán a Kovács Kokó Istvánról szóló, KOKO című sorozat, amelyben a sportoló profi és amatőr bokszkarrierjére koncentrálnak, illetve betekintést engednek a magánéletébe is, feltárva mindazt, ami a hányattatott, mégis boldog gyermekkortól egészen a profi világbajnoki övig vezetett.

A szériában Kokó beszámolt többek között arról, hogy már 18 évesen azt érezte, készen áll az apaságra, de olyan kényes témákat is előhúzott a kalapból, mint például, amikor bátyja, Kovács Gyula egy késelés következtében életveszélybe került – különböző bűncselekményekben is érintett volt, korábban több mint öt év börtönbüntetésre ítélték. 

Az igazságot képviselte a saját értelmezése szerint. Ő nem rendőrt hívott, hogy megtorolja a sérelmeit, hanem a saját erejét használta

– fejtette ki. 

A sportoló elmondása szerint ugyan megpróbálták jó útra terelni őt, de a próbálkozásaik nem jutottak eredményre. Hozzátette, amikor a bátyja épp olyan szituációba került, már meg is történt a baj. Utalva arra az esetre, amikor testvére egy összetűzésbe keveredett, aminek következtében hasba szúrták, így meg kellett műteni őt. Az volt az egyetlen szerencséje, hogy a kés nem okozott sérülést egy létfontosságú szervben sem, így meg tudták menteni az életét. 

Egyszer csak kaptam egy telefonhívást, hogy Gyuszit levágták. Percek alatt már a balesetin voltam. A Békemeneten nincsenek annyian, mint ahányan mi ott összegyűltünk és rettegtünk. Mindösszesen annyit tudtunk, hogy Gyuszit bevitték életmentő műtétre, és várni kell

– emlékezett vissza Kokó az incidensre.