Ozzy Osbourne szólóművészként is bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába

2024.10.20. 18:51
A rocklegenda, Ozzy Osbourne szólóművészként is bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, adta hírül a BBC. A 75 éves Sötétség hercegét egy all-star zenekar és a 20 ezer fős közönség vastapssal fogadta szombaton a clevelandi Rocket Mortgage FieldHouse arénában, ahol Jack Black adta át neki a díjat.

„Szeretném megköszönni mindazoknak, akik a Rock and Roll Hírességek Csarnokába szavaztak szólóművészként. Szívből köszönöm!” – kiáltotta Ozzy Osbourne fülsiketítő éljenzés közepette, miután Jack Black színész átadta neki a díjat, írja a BBC.

„A rajongóim nagyon hűségesek voltak hozzám az évek során. Nem tudom eléggé megköszönni nekik. Szerencsém volt, hogy a világ legnagyszerűbb gitárosaival, dobosaival és basszusgitárosaival játszhattam, és közülük néhányan itt vannak ma este” – mondta a rocklegenda, hozzátéve: ha nem találkozik egy Randy Rhoads nevű sráccal, nem jutott volna idáig. Rhoads elismert gitáros, aki segített átalakítani Osbourne szólókarrierjét, miután 1979-ben kirúgták a birminghami Black Sabbath heavy metal együttesből. 1982-ben halt meg, mindössze 25 évesen.

Parkinson-kór gyötri

Osbourne a legnagyobb köszönetet a családjának mondta: felesége, Sharon, lánya, Kelly és fia, Sidney is ott volt a nézőtéren.

Azt mondta, a felesége megmentette az életét.

Ozzy Osbourne 2006-ban került be a Hírességek Csarnokába az általa 1968-ban alapított Black Sabbath tagjaként. Összesen 100 millió lemezt adott el szólóművészként és a zenekarral. Nem volt biztos, hogy fellép szombaton, Parkinson-kórja miatt ugyanis rosszullétei voltak. Osbourne tavaly visszavonult a turnézástól, bár később azt mondta, két utolsó koncertet szeretne adni Birminghamben, hogy elbúcsúzzon rajongóitól. A beiktatáson a pályafutása előtt mások mellett Paul McCartney is videoüzenetben tisztelgett.