Széles: Kiszállt a kalitkából a madár

2013.03.28. 11:16
Az üzletember hosszú hetek óta tartja izgalomban az országot legújabb projektjével, amiről most minden eddiginél több részletet árult el. Széles Gábor nem kevesebbet ígért, mint hogy ha a terve bejön, ötszáz éve nem látott növekedésnek indul az ország és Orbán megint kétharmaddal nyeri a választásokat.

"Mi történt? Kiszált a kalitkából a »madár«. Három órán keresztül hibátlanul repült. Legközelebb három hétig kell folyamatosan repülnie, hogy végleg elhagyhassa a kalitkát" - hintett a Facebookon újabb információmorzsát rajongótáborának Széles Gábor, az utóbbi hónapok legtitkolózóbb üzletembere.

A webkettes marketinget profi módon űző Széles februárban saját Facebook-oldalán arról írt, hogy van egy álma, és ha az bejön, „akkor végre Magyarország olyan növekedési pályára áll amin már vagy ötszáz éve nincs. Ha ez bejön akkor jövőre Orbán Viktor kétharmaddal fog megint nyerni”.

Később, a több mint száz kommentben rázúdított kérések és felajánlkozások hatására még annyit tett hozzá: „őszig ezen az úton nekem kell végig mennem”, és azt közölte, hogy addig nem közöl részleteket.

Széles Gábor a jövőbe tekint
Széles Gábor a jövőbe tekint

Aztán mégis közölt. Néhány héttel később egy olyan blogposztot osztott meg a Facebook-oldalán, amely „ingyenenergia az éterből” felvetéssel a Tesla-tekercsekről, a „nullaponti energia” kinyerésének esélyeiről és egy, 100 százalékosnál nagyobb hatásfokkal működni képes rendszerről szól. A poszt szerzője szerint „Tesla találmánya az Univerzum kifogyhatatlan energiájához, az éterhez biztosít hozzáférést”. Széles Gábor azt írta, „lehet, hogy annál hamarább fog felrepülni a »kék madár«”.

Bár az Index Széles bejegyzése alapján egy Tesla-elven alapuló vezeték nélküli energiaátvitellel töltődő buszt vizionált, olvasói szavazásunkon a közel ötvenezer szavazóból a legtöbben arra tippeltek, hogy Széles a nyolcvanas években robbanó tévék, a Videoton Color Starok technológiájára alapozva megépíti a Halálcsillagot. Nyolcezernél több szavazatot kapott az a lehetőség is, hogy Széles a téridő görbületein átsikló Ikarusokkal űrfémbányászatot kezd. Négyezernél is többen számítottak arra, hogy Széles egy óvatlan pillanatban betereli a Békemenetet a munkaerőpiacra, de háromezer szavazó szerint reális lehetőség az is, hogy Széles megveszi a vízzel működő motor szabadalmát.

Mit tudunk?

Bár a nagyvállalkozó bejegyzései alapján teljes biztonsággal nehéz lenne bármelyik lehetőséget is kizárni, a legújabb bejegyzése alá írt kommentekből több új izgalmas részlet is kiderül:

  1. Valamilyen alternatív energiatermelő szerkezet lesz. A három órás teszt nem az első.
  2. A három órás teszt egy tárgyalás keretében történt egy szállodában, nem anyagfáradás miatt hagyták abba, ennyi időre volt tervezve.
  3. A végleges prototípus tesztelése folyamatosan három hétig tart majd.
  4. Nincs benne mozgó alkatrész. Pusztán többszáz amper cikkázik bizonyos vezetékeken a berendezésen belül. Nem egy méretben gyártják majd. Moduláris lesz. Egytől tíz háztartásig.
  5. Már túl vannak az ártárgyalásokon. Széles szerint nem lesz drága. Megtérülési idő pár év.
  6. Semmiféle bemeneti oldala nincs.
  7. Fizikai működése a rendszernek Széles szerint egyértelmű.
  8. Levédett szabadalommal hozzák forgalomba, de egyelőre ez sem publikus.
Na ezt tegyék össze!