18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szemgolyó nélküli lófejeket fogott a Nébih

2015.02.09. 11:10

Kétszáz raklapnyi lenyúzott birka-, marha-, és lóbőr. Szemgolyó nélküli lófejek és hatalmas zsákokban ipari só az udvaron. Az épületben román fülszámos birkafejek, belsőségek mindenhol.

Nem, ez nem az új Slipknot-klip, amit a nemrég Budapesten turnézó együttes a koncert után Bács-Kiskunba kiugorva még gyorsan leforgatott, mielőtt továbbindultak volna, hanem csak a sokkolástól soha vissza nem riadó Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal (Nébih)  újabb fogása, és az erről készült vizuális bizonyíték.

Levágott birka-, ló-, szürkemarha-fejek az illegális bőrfeldolgozó telepen

És hogy mi történt pontosan? Egy Bács-Kiskun megyei, állati bőröket feldolgozó és tároló üzemben ellenőriztek a Nébih szakemberei az elmúlt héten. Az engedély nélkül üzemelő telepen mintegy 40 tonna állati mellékterméket kellett megsemmisíttetni. Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

Varg Vikernes tekintete Bács-kiskun templomaira szegeződik

A Nébih egyébként egyértelműen az egyik leginnovatívabb hatósági szerv, ha kommunikációról van szó, még a rendőrség szintén elég erős kisfilmjeit is verik egy ideje. A Nébih-kisfilmek legerősebb stílusjegye egyértelműen a borzasztó rohadó húsok és mindenféle trükkös módon tárolt élelmiszereket ábrázoló vizuális anyagok mellé berakott tökéletes zene, ami a végletekig képes fokozni a feszültséget. Remek példa erre az egyik legjobb filmjük, a 

Megdöbbentő körülmények között készült a kistermelői füstölt áru

című. Bővebben egyébként itt írtam arról, hogy miért igazán király ez a film és a Nébih hiperrealista stílusa. 

És pont ezért voltam kicsit csalódott, amikor a mai Nébih-közlemény mellé olyan videó jött, amiből egész egyszerűen kihagyták a zenei aláfestést, pedig valódi sátánista parádét lehetett volna csinálni a Bács-Kiskun megyei, állati bőröket feldolgozó és tároló üzemben ellenőrzését bemutató videóból egy okos black metal számmal. Viszont nem is hagyhattam annyiban a dolgot, úgyhogy egy Burzum-klasszikust választva elkészítettem a saját Nébih-remixemet, íme:

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport