Orbán veje pereli Juhász Pétert

2015.03.04. 22:08

Tiborcz István szerint Juhász Péter Együtt-alelnök valótlan tényeket közöl, továbbá azokból valótlan tartalmú következtetéseket von le, amikor azt állítja, hogy egy olyan szlovákiai cég nyert egy tavalyi magyar közbeszerzésen, amelynek több áttételen keresztül ő is tulajdonosa. Erről Tiborcz István a Green "Investments & Solutions" Kft. tulajdonosaként küldött közleményt szerdán az MTI-hez.

tiborcz-istván b
Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Tiborcz Juhász Péternek arra a kijelentésére reagált, miszerint 2014 novemberében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár informatikai fejlesztésre kiírt pályázatát a Tiborcz István érdekeltségébe is tartozó szlovákiai Asseco Central Europe nyerte el 500 millió forintos ajánlattal.

Az ellenzéki politikus szerint ugyanis a cégnek a többségi tulajdonosa a magyar Asseco Hungary Zrt., amely viszont 49 százalékban a TSDM Holding tulajdonában van. A TSDM Holding egyik tulajdonosa Martonyi János volt külügyminiszter fia, Martonyi Zoltán, a másik pedig a Green Investment Kft., "amelyikkel a különböző közvilágítási tendereken indult Tiborcz István".

Nem a magyar cég tulaj a szlovákban, hanem fordítva

A cégtulajdonos az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, hogy

az Asseco Central Europe s.a. nevű társaságban tulajdonrésszel sem közvetett, sem közvetlen módon nem rendelkezik és nem is rendelkezett.

Tiborcz azt írta, az általa részben birtokolt TSDM Kft. kisebbségi tulajdonos az Asseco Hungary Zrt.-ben, amelynek többségi tulajdonosa az Asseco Central Europe s.a. Az Asseco Hungary Zrt. azonban semminemű közbeszerzési eljáráson nem vett részt, így az említett közbeszerzésben sem. Ez egyébként a Céginfó adatai szerint is így van.

Tiborz szerint ezért határozottan visszautasítja, hogy bárminemű adóelkerüléssel összefüggésbe hozzák, és sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy Juhász Péter több személy személyiségi jogát is megsértette és rossz hírnevét keltette valótlan információk közlésével. Ezért ebben a körben a szükséges jogi eljárásokat még szerdán elindítja.

Az Együtt is pereli Tiborczot

Az Együtt egy közleményt is eljuttatott szerdán az MTI-hez, amelyben tudatta: hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, mert a Népszabadság információi szerint Keszthely önkormányzata szándéknyilatkozatban kötelezte magát a helyi kikötő eladására egy olyan cégnek, amely Tiborcz István érdekeltségébe tartozik.

A Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. szerdán nyilatkozatot juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írták, hogy a Zala Megyei Kormányhivatal vizsgálatot folytatott le az adásvételi eljárás jogszerűségéről, és megállapította, hogy jogszerű volt a kikötőt működtető cég eladásával kapcsolatos önkormányzati döntés.

"Az adásvétel jogszerűségét vitató további sajtótámadások okán február 17-én a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. kérte Keszthely Város Önkormányzatát, hogy tegye meg a szükséges lépéseket, minden érintett hatóság bevonásával az ügylet teljes körű kivizsgálására.

Az önkormányzat megindította a szükséges eljárásokat, a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. tudomása szerint a vizsgálatok legkésőbb 2015 nyarán lezárulhatnak

- írták.

A  Nyugati-medence Kikötőfejlesztő szerint  az adásvételt szabályosan bonyolították. Azt is írták, hogy "az elmúlt időszakban megjelent és a jövőben megjelenő, a valóságnak nem megfelelő állítások, szándékos csúsztatások miatt" ők is perelnek.  • Tippek
  • Hírek