Simicska embere marad a MÁV élén

D  YT20150318010
2015.07.31. 13:25 Módosítva: 2015.07.31. 13:39

Megerősítette tisztségében és újabb három évre szóló megbízást kapott Dávid Ilona a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Igazgatóságának élén - közölte a MÁV. Pál László, a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese is a MÁV igazgatóságának tagja maradt – hasonlóan 3 évre. A megújult háromfős IG tagja lett dr. Szutrély Gergely Ferenc, az MNV Zrt. jogi főigazgatója is.

A korábbi nagy nekibuzdulást követően nemrég újra napirendre került a Volánok és a MÁV reformja. Legutóbb 2012-ben siklott ki a közösségi közlekedés reformja, emlékezetes volt, amikor szinte egyszerre mondott le a MÁV és a Volán vezére is az eredeti tervek feladása miatt. Aztán Orbán kinevezte Fónagy Jánost egy újabb teljes átszervezésre és alapvető reformra, de túl sok minden nem történt alatta ez ügyben.

Valószínűsíthető, hogy most Vitézy Dávid, a BKK volt igazgatója is éppen gőzerővel ajánlja magát vezetőnek, Dávid Ilona (a MÁV elnök-vezérigazgatója) és köre is biztos szívesen vezetné az átalakulást, és lehetnek más jelentkezők is, miközben minden egyéb érintett erősítené a saját pozíciót az átalakításkor.

Információink szerint a koncepcionális kérdésekről ősszel dönt majd a kormány, akkor derül ki, hogy milyen irányba indul tovább a MÁV és a Volán. Még több részlet az átalakulásról itt olvasható.   • Biztosítás