Wáberer tud még lobbizni a Waberer'snek

2016.06.29. 14:31

Wáberer György kivonul a saját cégéből, és egy korábbi befektető, a Mid Europa Partners  (MEP) veszi át a cég szinte teljes egészét. Ennek kapcsán Wáberer a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: a cég menedzsmentje marad, ő pedig budapesti ingatlanfejlesztő projektbe fog kezdeni.

Például Garancsi Istvánnal fog építeni egy nagyobb irodaházat a XII. kerületben – a telket könnyen szerezték meg a Pokorni Zoltán vezette önkormányzattól –, de a régi SZOT-szállót is kezelésbe tervezi venni. Arról, hogy Wáberert mennyiért vásárolta ki a MEP, egyik fél sem volt hajlandó beszélni, ahogy arról se, hogy érvényesítettek-e opciós jogot az üzletemberrel szemben vagy sem. Annyit mondott erről a volt tulajdonos, hogy „teljesen önkéntesen” adta el a részét. 

A MEP részéről még elmondták, hogy később, talán jövőre újra megpróbálják tőzsdére vinni a céget, és az biztosan a budapesti tőzsde lesz majd. Kérdésre a MEP képviselője erről is beszélt, hogy szerinte nem fog csökkenni a cég értéke azért, mert Wáberer már nem lesz vezető a cégben, és így esetleg csökkenhet a cég lobbiereje. Nem fog csökkenni a lobbierő, ugyanis Wáberer senior tanácsadóként még marad a MEP-nél ezután. Szemereyék tulajdonrészében pedig nem lesz változás. 

Wáberertől megkérdezték: tervezi-e, hogy beszáll a Volánok tervezett privatizációjába? Azt válaszolta, hogy abban nem vesz részt, hiszen ő a fuvarozásért és hasonlókért felelős kormánybiztos is, és a szabályozói szerepe mellett itt nem szeretne piaci szereplőként is megjelenni.  Megtartja a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöki tisztségét is.