Mégsem menekül a Deutsche Bank

2016.10.10. 16:15

Bár a piacok gyors megállapodást vártak, a Deutsche Banknak mégsem sikerült dűlőre jutnia az amerikai hatóságokkal 14 milliárd dolláros gigabírságának csökkentéséről a hétvégén – írja a BBC.

Emiatt a legnagyobb német bank részvényárfolyama zuhanással kezdte a hetet, ami nem újdonság: idén a papír már elvesztette értékének felét. Először a bank rossz eredményei miatt kezdett elillanni a befektetők bizalma, aztán pedig a bírság bejelentése küldte zuhanórepülésbe a Deutsche árfolyamát.

Bár Angela Merkel korábban kizárta, hogy a német kormány kimenti a bajba jutott pénzintézetet, a bank tizedét birokló katari befektetők úgy tűnik, kiállnak a Deutsche Bank mellett, tehát hiába retteg a bank csődéjtől a pénzvilág, ez azért még legalábbis odébb van.

Hidegebb fejű szakértők is arra figyelmeztettek, botorság lenne azt várni, hogy egy hétvége alatt megállapodnak egy ekkora bírság csökkentéséről, ez hosszabb folyamat lesz. A Deutschét egyébként azért vágták meg ennyire az amerikai hatóságok, mert toxikus értékpapírokat forgalmazott.