2024. június 20. 15:00
Szlovénia 1
Szerbia 1
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia 1
Anglia 1
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

Mészáros köre vette át a Hunguest hotelek irányítását

2016.12.01. 17:01 Módosítva: 2016.12.01. 17:02

A Heti Válasz bizonyítékokat talált rá, hogy Mészáros Lőrincnek köze van a Hunguest hotellánc felvásárlásához. A lap megtudta, hogy a bár a vevő Jászai Gellért, a szállodák irányítását az a stáb vette át, akik a Mészáros-féle szállodákért is felelnek.

A közvélemény eddig csak abban lehetett biztos, hogy a brókerbotrányok után maradt szállodákat (az egerszalóki Saliris és a Lifestyle Mátra), illetve a balatonalmádi volt Ramadát (jelenlegi nevén a Bál Resortot, ami már csatlakozott a Hunguesthez) megszerezte Mészáros, a hoteleket pedig a hozzá közel álló Event-Immo Kft. üzemelteti. 

Később piaci pletykák arról szóltak, hogy a felcsúti polgármester szemet vetett a Hunguest láncra, ennek azonban ellentmondani látszott, hogy Leisztinger Tamás végül Jászai Gellértnek adta el az érintett 14 szállodát. Jászai minden fronton igyekezett cáfolni, hogy esetleg strómanként vásárolta meg a hoteleket, hangsúlyozta, hogy nagy lehetőséget lát a turizmusban, ezért tért vissza az iparágba részben Eximbankos hitel segítségével. 

A Heti Válasz azonban megtudta, hogy a héten beérkezett a cégbíróságra a Hunguest Hotels Zrt. október 13-i közgyűléséről szóló jegyzőkönyv, melyből kiderül: Leisztinger Tamás emberei kivonultak a társaság igazgatóságából és felügyelőbizottságából,

a helyükre pedig Mészáros Lőrinc és Tiborcz István lekötelezettjei jöttek.

Így néz ki most a felállás a vezetőségben:

  • Igazgatóság: Jászai Gellért, a Hunguestet felvásárló Konzum-csoport képviselője, Schmidl Péter, a hivatalosan is Mészároshoz tartozó szállókat üzemeltető Event-Immo Kft. vezetője, és Somlyai Zoltán, az immár a kormányfő vejéhez sorolt Mahart-ház új szállodaüzemeltető cégének (Pannon Tessera Hospitalis Zrt.) vezetője
  • Felügyelőbizottság: Linczényi Aladin Ádám, a Jászai-féle Konzum-csoport embere és Malasics András, a Mediaworks kiadóvállalatot (Népszabadság, Nemzeti Sport, Világgazdaság) megszerző, szintén Mészáros Lőrinc-közeli Opimus Group igazgatósági tagja.