Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Sorra mondják fel a fegyverlobbival kötött együttműködéseiket az amerikai cégek

2018.02.24. 20:35 Módosítva: 2018.02.24. 20:41

Két nagy légitársaság, egy kiberbiztonsági cég, hat autókölcsönző, egy lakásbiztonsági vállalat, egy bank és még több másik cég – így sorolja a CNN cikke, hogy milyen szervezetek szakították meg az együttműködéseiket az amerikai fegyverlobbi csúcsszervével, a Nemzeti Lőfegyverszövetséggel (NRA).

Döntésüket annak hatására hozták meg, hogy a múlt héten a floridai Parkland város iskolájában 17 embert agyonlőtt egy korábbi diák, ami hatalmas felháborodást keltett országszerte, ennek ellenére az NRA ellene van a fegyvervásárlás és -tartás mindenféle szigorításának.

Az egyik legnagyobb amerikai bank, az omahai székhelyű First National Bank, és az autókölcsönzéssel foglalkozó legnagyobb vállalat, az American Enterprise már csütörtök este Twitter-üzenetben jelezte, hogy felülvizsgálja üzleti kapcsolatait a fegyverszövetséggel – írta az MTI. "Ügyfeleink visszajelzései késztettek arra bennünket, hogy áttekintsük kapcsolatainkat az NRA-jel" - írta a bank, majd újabb Twitter-bejegyzésben közölte, hogy a továbbiakban nem bocsát ki olyan Visa-kártyát, amelyen az NRA szerepel.  A First National a 15 legnagyobb amerikai bank egyike. Az Enterprise Holdings pedig, amely az Enterprise, az Alamo, és a National kölcsönzőket működteti, valamennyi vállalatánál azonnali hatállyal megszüntette az NRA-tagoknak eddig nyújtott kedvezményeket.

Ezután újabb vállalatok jelentették be, hogy megszakítják, vagy alacsonyabb szintre csökkentik kapcsolatukat a fegyverlobbival. Így tett például a Hertz autókölcsönző. A Chubb biztosítótársaság közölte: nem köt biztosítást fegyvertulajdonosokkal, és hasonlóképpen megszüntette az NRA-tagoknak nyújtott diszkontprogramját a MetLife biztosító. A Norton vírusírtót fejlesztő Symantec cég minden üzleti kapcsolatot megszakított a szövetséggel. A Wyndham és a Best Western szállodahálózatok Twitter-oldalukon közölték, hogy nem adnak kedvezményeket NRA-tagoknak, és nincsenek üzleti kapcsolatban a szövetséggel. A lista a Delta Air Linesszal és a United Airlinesszal bővült tovább. Ezek a légitársaságok is az kedvezményprogramjaikat állították le.

Az autóeladással foglalkozó TrueCar február 28-ai hatállyal mondja fel az NRA-tagoknak adott kedvezményeket, és ilyen döntést hozott a lakásbiztonsági-rendszereket gyártó SimpliSafe is. Az NRA hivatalosan nem reagált az említett cégek döntéseire.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek