Herman
1 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Négyhavi mélypontra esett a bitcoin árfolyama

2018.06.22. 21:35

Tavaly decemberben még 20 ezer dollár körül állt a bitcoin árfolyama, az elmúlt hónapokban azonban jelentősen csökkent, pénteken pedig újabb 9 százalékkal már négyhavi mélypontra, 6100 dollár alá esett, írta a Portfolio.hu.

forrs: teletrader.com
forrs: teletrader.com

Az árfolyamot pénteken az mozgatta, hogy a japán pénzügyi felügyelet arra szólította fel az ország kriptotőzsdéit, hogy lépjenek fel határozottabban a pénzmosás ellen, és javítsák belső eljárásaikat. A felügyelet felszólítására az ország legnagyobb kriptotőzsdéje, a bitflyer leállította új számlák nyitását egészen addig, amíg át nem alakítják a rendszereiket, hogy megfeleljenek a pénzügyi felügyelet előírásainak.

A japán felügyelet nem csak a bitflyert, hanem ÖT másik kriptotőzsdét is arra utasított, hogy vizsgálja felül gyakorlatát. A lépés rövid távon bizonytalanságot okoz, és csökkenti a kriptotőzsdékre érkező tőke nagyságát.

A japán tőzsdék egyébként kiemelten fontosak, hiszen a bitcoin globális forgalmának közel 60 százalékát a japán kriptotőzsdék adják. A japán felügyelet lépése nem csak a bitcoin árfolyamát nyomta a mélybe, más kriptodevizák árfolyama is nagyot esett.