Erzsébet
1 °C
4 °C

Négyhavi mélypontra esett a bitcoin árfolyama

2018.06.22. 21:35

Tavaly decemberben még 20 ezer dollár körül állt a bitcoin árfolyama, az elmúlt hónapokban azonban jelentősen csökkent, pénteken pedig újabb 9 százalékkal már négyhavi mélypontra, 6100 dollár alá esett, írta a Portfolio.hu.

forrs: teletrader.com
forrs: teletrader.com

Az árfolyamot pénteken az mozgatta, hogy a japán pénzügyi felügyelet arra szólította fel az ország kriptotőzsdéit, hogy lépjenek fel határozottabban a pénzmosás ellen, és javítsák belső eljárásaikat. A felügyelet felszólítására az ország legnagyobb kriptotőzsdéje, a bitflyer leállította új számlák nyitását egészen addig, amíg át nem alakítják a rendszereiket, hogy megfeleljenek a pénzügyi felügyelet előírásainak.

A japán felügyelet nem csak a bitflyert, hanem ÖT másik kriptotőzsdét is arra utasított, hogy vizsgálja felül gyakorlatát. A lépés rövid távon bizonytalanságot okoz, és csökkenti a kriptotőzsdékre érkező tőke nagyságát.

A japán tőzsdék egyébként kiemelten fontosak, hiszen a bitcoin globális forgalmának közel 60 százalékát a japán kriptotőzsdék adják. A japán felügyelet lépése nem csak a bitcoin árfolyamát nyomta a mélybe, más kriptodevizák árfolyama is nagyot esett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?