Jenő
-3 °C
6 °C

Kamatemelés jöhet?

2018.07.03. 10:55

Váratlanul elkezdett komolyan erősödni a forint, míg reggel kilenc után még 330 forint felett volt egy euró, fél 11-kor már csak 328,22 forintba került, írja az MTI. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi történhetett.

A Portfolio.hu piaci forrása szerint a kamatemelési várakozások erősödtek, amire az is utal, hogy a kötvényhozamok is emelkedtek. Ahogy az is egyedi okokra utal, hogy a régiós devizák közben némileg tovább gyengültek. Nagy Márton az MNB alelnöke és erős embere tegnap még nem mondott semmit arról, hogy milyen lépéseken gondolkozik a jegybank.

Azt viszont lehet tudni, hogy az MNB-n belül komoly vita van arról, hogy mit lépjenek a gyengülő forintárfolyamra. Egyébként pár nagy tranzakció is elmozdíthatta akár az árfolyamot ilyen rövid távon. Mi tudjuk a legjobban, hogy már az is, ha valaki csak kikotyog valami érdemi jövőbeli változtatást. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?