Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Újabb rekordot döntött a munkaerőhiány

2018.09.11. 09:20

A KSH friss adatai alapján Magyarországon az idei második negyedévben újabb történelmi rekordot döntött a munkaerőhiány: összesen nagyjából 83 600 meghirdetett munkahelyre nem találtak embert a munkaadók április és július között. Mindez egy év alatt 27 százalékos növekedést jelent – derül ki a Portfolio cikkéből.

A 83 600 betöltetlen álláshelyből 61,8 ezret hirdettek meg a versenyszférában, a maradék 18,1 ezer helyre állami szervek kerestek embert.

Legtöbben a feldolgozóiparból hiányoztak, ott csaknem 25 ezer álláshelyet nem tudtak betölteni a cégek, de sokan hiányoznak az oktatásból (a Klebelsberg Központ kiszivárgott augusztusi adatai alapján már többen is, mint júliusban) és az egészségügyből is, illetve az építőiparban jelentkező munkaerőhiány is jelentős a számok alapján.

Az építőiparban sok projekt konkrétan a munkaerőhiány miatt csúszik, erről itt írtunk részletesebben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?