Árpád
-2 °C
4 °C

Fél tucat cég került Mészáros bizalmasához Simicskától

2018.11.22. 19:22

Az Index is megírta, hogy Vörös Józsefhez került a korábban Simicska Lajos tulajdonát képező közterületi reklámcég, az Euro Publicity Kft. A Hvg.hu cikkéből most az is kiderült, hogy nem csak ez a reklámcég, hanem négy másik azé a Vörös Józsefé lett, aki Mészáros Lőrinc bizalmasa. Vörös képviselte Mészárost korábban egy földárverésen, illetve ő a jogi elnöke a felcsúti fociakadémiát működtető alapítványnak is, de rajta volt azon a magángépen is, amellyel az oligarcha és társai utaztak a Chelsea-Vidi mérkőzésre.

Októberben egyedüli részvényessé vált a Mezort nevű agrárcégben, amelyben részvényes volt korábban Simicska Lajos és felesége, illetve Nyerges Zsolt is. November elején pedig kiderült, hogy Vörös érdekeltségébe került az Euro Publicity mellett a a Pro A Kft. és a Pro B. Kft, a B-Reklám Kft., a Megapolis Media Zrt, a Publimont Kft, az A Plakát Kft és a Mundus Invest Zrt. is.

A Pro A és Pro B korábban 70%-os tulajdonrésszel rendelkezett Simicska Közgépében, a Megapolis Media pedig az a cég, amelyhez a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió kiadója is tartozik. Vörösnek elég jó szériája van, mert felügyelőbizottsági tag lett a villamos energia elosztásáért felelős Mavirban is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?