Zelma, Rajmund
6 °C
11 °C

Varga: Februárban vagy márciusban újabb adócsökkentés jön

2019.12.13. 15:35

A kormány jövő év február-márciusban újabb gazdaságvédelmi akciótervvel segíti a magyar gazdaság szereplőit, ami egyebek között további adócsökkentést és adóadminisztráció-mérséklést jelent – közölte a pénzügyminiszter pénteken Debrecenben, a hajdú-bihari TOP 100 kiadvány bemutatóján.

Az MTI beszámolója szerint Varga Mihály hangsúlyozta, hogy bár Európában még nem beszélhetünk recesszióról, de visszafogottak a gazdasági kilátások, Közép-Európában és Magyarországon ugyanakkor bizakodóbb a hangulat, mint Európa egészében.

A pénzügyminiszter szerint jövőre reálisan 4 százalékos gazdasági növekedés várható, amit segít a kormány új gazdaságvédelmi akcióterve.

Varga korábban a német gazdasági visszaeséssel magyarázta a gazdaságvédelmi intézkedések szükségességét.

Legutóbb májusban jelentett be gazdaságvédelmi akciótervet Varga Mihály, többek között csökkentették a szociális hozzájárulási adót 2 százalékkal, csökkentették a kivát, kivezették az evát, kedvezményes áfát kaptak a szálláshely-szolgáltatások és bejelentették, hogy támogatni fogják a vállalkozások munkásszállóinak építését, és elindították a szuperállampapírnak is nevezett, Magyar Állampapír Plusz programot.