Megnőtt az igény a kölcsönzött munkaerő iránt

2020.11.26. 12:30

Az év elején mintegy 180 ezer kölcsönzött munkavállaló dolgozott Magyarországon, számuk áprilisban a koronavírus-járvány miatt 120 ezerre csökkent, augusztustól azonban ismét megnőtt az igény a kölcsönzött munkaerőre, így számuk az év végére elérheti akár a 200 ezret is – mondta a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) elnöke csütörtökön az MTI-nek.

Dénes Rajmund Roland hozzátette: az ágazatokat tekintve a legnagyobb mértékű változás a bank-, pénzügyi és az energia-, közműszektorban, valamint a logisztika, raktározás területén történt.

A szövetség által az MTI-nek eljutatott közlemény szerint a toborzásnál az online hirdetések a leghatékonyabbak, szórólappal és a nyomtatott sajtó segítségével főként a betanított és a szakmunka népszerűsíthető.

Kapcsolódó

Jövőformáló szakembereket képez a Műegyetem

A november 27-én kezdődő BME Online Nyílt Hét előtt ezekről a lehetőségekről is kérdeztük az egyetem vezetőit.

Betanított munkásokat, irodai asszisztenseket és call center munkatársakat szinte azonnal, szakmunkásokat 2-3 hét alatt tudnak találni, a mérnökök és az informatikusok felkutatásához azonban ennél több időre van szükség – olvasható az MMOSZ közleményében.
     • Tippek
  • Hírek