Bernát, Felícia
EUR 384,44 Ft
USD 363,45 Ft
8 °C
30 °C

Szijjártó: elektromos autót gyárt Debrecenben a BMW

2020.12.16. 16:02

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Münchenben, a bajor gazdasági minisztériumban találkozott a bajor gazdasági miniszterrel, Hubert Aiwangerrel. A találkozó előtt Oliver Zipsével, a BMW vezérigazgatójával találkozott, akivel fontos döntéseket beszéltek meg a debreceni gyár jövőjéről − derül ki a miniszter Facebook-oldalán közzétett videójából.

A miniszter szerint a BMW a vártnál nagyobb jelentőséget tulajdonít a hazai cégnek, ugyanis kizárólag elektromos meghajtású autók gyártását tervezi. A miniszter elmondta:

Úgy döntöttek, hogy megépítenek egy olyan platformot, amely már kizárólag az elektromos autók gyártására kerül felhasználásra és ennek az új, kizárólagosan elektromos platformra épített autóknak a gyártását Debrecenben fogják megkezdeni. Debrecen lesz tehát a kulcspontja a BMW jövőbeli elektormobilitásra épülő stratégiájának.

Hozzátette:

Ez azt mutatja, hogy Magyarország a tradicionális autóipari korszakot követően az elektromos autózásra épülő autóipari korszakban is nemcsak Európa, hanem a világ vezetői közé is fog tartozni, hiszen a BMW a világ egyik legnagyobb és legmodernebb autóipari vállalata.

A gazdasági miniszternek további két találkozója lesz a mai nap folyamán. Az egyik Edmund Stoiber volt bajor miniszterelnökkel, továbbá Lothar Matthäussal, akivel a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságról fognak beszélgetni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek