36 milliárdért hoznak 450 új munkahelyet Debrecenbe

2021.03.01. 14:50

Megkezdte működését a Vitesco Technologies legújabb üzeme Debrecenben. A jövőben a modern meghajtástechnológiára szakosodott cég itt 7000 négyzetméteren csúcstechnológiás elektronikát és sebességváltó-érzékelőket gyárt majd az összes hajtásrendszerhez – a teljesen elektromos autóktól a plug-in hibrideken át a villamosított belső égésű motorral működőkig bezárólag. A társaság hétfői közleménye szerint ezzel tovább növelik nemzetközi jelenlétüket, hogy így tudják kiszolgálni a tiszta meghajtási megoldásokra irányuló nemzetközi keresletet.

A Vitesco összesen mintegy 100 millió eurós (hozzávetőleg 35,9 milliárd forintos) beruházásával 450 munkahelyet teremt 2022 közepéig.

„Rendszerszinten a villamosítás és az elektronika iránti egyre növekvő kereslethez igazítjuk a vállalatunkat” – idézi a közlemény Andreas Wolfot, a Vitesco Technologies vezérigazgatóját. Hozzáteszi: „Az új, debreceni gyártóüzemünkkel tovább terjesztjük európai gyártási hálózatunkat, így teljes egészében kézben tudjuk tartani vásárlóink egyre növekvő keresletét a kiváló minőségű, hatékony és tiszta hajtástechnológia iránt.”

Az első jelentősebb, Debrecenben készülő gyártás a fröccsöntő technológiával készülő sebességváltó-vezérlő lesz. A hagyományos eszközökhöz képest ezek nemcsak könnyebbek és stabilabbak, de számottevően kevesebb lépést is igényel a gyártásuk. Ez az innovatív fröccsöntő-technológiának köszönhető. Ennek során a hagyományosan egy nyomtatott áramkörre rendezett elektronikus alkatrészek teljes egészében a műanyagba vannak ágyazva. Ehhez új típusú, nagy precizitású fröccsöntő folyamatokat és új, különösen ellenálló műanyagokat használnak.

Ez a csúcstechnológiát alkalmazó üzem már most megmutatja, hogy néz ki majd a holnap gyára – intelligens, karcsú és zöld

– fejtette ki Hans-Jürgen Braun, a cég globális gyártási hálózatért felelős operációs vezetője.

Kapcsolódó

Szijjártó: elektromos autót gyárt Debrecenben a BMW

A magyar külgazdasági miniszter Bajorországban találkozott az autógyártó vezérigazgatójával.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön