Júliustól már vasúton is mehetünk az Adriára

2021.06.17. 15:00

A koronavírus-járvány visszaszorulásával, az átoltottság egyre nagyobb növekedésével újra kinyílt a világ, élénkül a belföldi mellett a külföldi idegenforgalom is. A belföldi utasszám növekedése mellett hosszú hónapok után újraindult a nemzetközi vonatforgalom. Július 2-tól a magyar turisták egyik kedvenc helyére, az Adriára is újraindulnak a vonat- és buszjáratok.

A pozitív változások tükrében a vasúttársaság arra törekszik, hogy modern és környezetbarát járművekkel, optimális menetrenddel és utasbarát szolgáltatásokkal bírjon rá mind több embert, hogy nyaralásukhoz is a közösségi közlekedést válasszák 

– mondta Homolya Róbert. A MÁV elnök-vezérigazgatója rámutatott, hogy míg áprilisban csak 14 ezer, májusban 26 ezer, június eddig eltelt időszakában pedig már közel 19 ezer utas váltott nemzetközi menetjegyet. A statisztikák szerint a legfontosabb célországok Ausztria, Németország, Románia, Szlovákia és Csehország.

Népszerű az új Start Europa ajánlatcsalád, mely június 18-tól már Horvátország és Szlovénia irányába is elérhető. A jegyértékesítés a nemzetközi pénztárakban már megkezdődött.

Az Adria InterCity Budapestről Splitbe keddenként, péntekenként és vasárnaponként, míg visszafelé szerdánként, szombatonként és hétfőnként közlekedik. Menetideje 14 óra, ennek nagy részét éjszaka teszi meg. A vonat Budapestről indulva a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt, majd Zágrábot elhagyva vág neki a Dinári-hegységnek, ahol a tengerszint felett közel 900 méter magasan fekvő hágók leküzdése után ereszkedik le a tengerpartra. Az Adria expresszel – budapesti, siófoki és nagykanizsai indulással – Rijeka, Opatija, Pula, Rovinj és Poreč érhető el, míg a Dalmát expressz budapesti, siófoki és nagykanizsai indulással közlekedik Zadar, Biograd, Vodice, Šibenik, Primošten, Trogir és Split állomásra.

A Volánbusz ugyancsak július 2-tól indítja el járatait, amelyekkel augusztus végéig heti rendszerességgel lehet eljutni Splitbe és Porečbe.  • Hírek
  • Személyi kölcsön