Ryanair: Több mint hülyeség a magyar extraprofitadó

32A833W-highres
2022.06.08. 13:07
Logikátlannak és megalapozatlannak tartja a légitársaságokra kivetett adóról szóló döntést a Ryanair. A kereskedelmi igazgató szerint a teher helyrehozhatatlanul károsítja a magyar turizmust, a légi összeköttetéseket, a forgalmat, és munkahelyeket sodor veszélybe.

A fapados légitársaság közleménye szerint több mint ostobaság, hogy a magyar kormány extraprofitadót vet ki a légitársaságokra, miközben a járvány, az ukrajnai háború és az emelkedő üzemanyagárak miatt azok nem nyereségesek.

Jason McGuinness, a légitársaság kereskedelmi vezetője a különadót logikátlannak, rosszul időzítettnek és rosszul tervezettnek nevezte. Úgy véli, a július 1-től életbe lépő, utasonként tíz és huszonöt euró közötti összeg helyrehozhatatlanul károsítja a magyar turizmust, a légi összeköttetéseket, a forgalmat és a munkahelyeket sodorja veszélybe.

Több mint hülyeség különadót kivetni a légitársaságokra, amikor azok nem nyereségesek

– olvasható a Chicagopopular oldalán található közleményben.

A légitársaság kereskedelmi vezetője szerint ez a döntés Magyarországot kevésbé vonzóvá teszi mind a turisták, mind a légitársaságok számára. Így a járványból és a háborús veszteségekből való kilábalás közepette a Ryanair kénytelen lesz olyan országokba áthelyezni a növekedési kapacitásait, amelyek a forgalom helyreállításán dolgoznak – tették hozzá.

(Borítókép: Adrian DENNIS / AFP)