Az Audi és a Mercedes is új igazgatót nevezett ki szerdán

DKRCS20200428007
2024.01.24. 14:01
A győri Audi-gyár vezetését Michael Breme veszi át Alfons Dintnertől, a kecskeméti Mercedes-gyár élén Jens Bühler váltja Christian Wolffot.

Az Audi Hungaria igazgatóságának elnöki pozícióját 2024. február 1-től Michael Breme tölti be – derült ki a cég Facebook bejegyzéséből. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. sajtóközleményben tudatta, hogy a kecskeméti gyárának igazgatói pozícióját és a vezérigazgatói feladatokat januártól Jens Bühler veszi át. Christian Wolff, a Mercedes korábbi igazgatója nyolc év után nyugdíjba vonul, Alfons Dintner korábbi Audi igazgató „privát életére koncentrál”.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint mára Magyarország neve egybeforrt az egész európai gazdaság gerincoszlopát adó modern német autóiparral.

Mindezeknek köszönhetően Magyarország egy egészen exkluzív elitklub tagja lett: mindössze három olyan ország van a világon (Kína és Németország a másik kettő), ahol mindhárom német prémium-autómárka önálló gyárral rendelkezik

– olvasható Szijjártó Péter múltheti Facebook-bejegyzésében.

Az Index magyarországi iparágakat bemutató sorozatában is foglalkozott a hazai ipar kulcsfontosságúvá váló szektorával, amelyben a gazdaságtörténeti visszatekintés mellett a járműipar fontosabb eredményei, gazdasági hatásai és fejlődési lehetőségei is bemutatásra kerültek.

Az Audi győri gyártótelephelyének fejlődését eddigi munkaköreiben is segítő Michael Breme a vállalat igazgatótanácsának elnökeként

tovább erősíti az Audi Hungaria stratégiai irányítását, és ezzel Győr szerepét az Audi Konszern világszintű termelési hálózatában

– fogalmazott az Audi a Facebook-bejegyzésében.

Jens Bühler 21 éve dolgozik különböző vezetői pozíciókban a Mercedesnél, a folyamatban lévő gyárbővítésért, valamint az MMA- (Mercedes-Benz Modular Architecture) és MBEAM- (Mercedes-Benz Electric Architecture Midsize) platformok jövőbeni modelljeinek gyártásba történő integrálásáért felel.

Nagy megtiszteltetés, hogy kineveztek igazgatónak egy olyan gyár élére, melynek bővítéséért korábban feleltem. A folyamatban lévő bővítésnek köszönhetően a kecskeméti a világ egyik legjelentősebb Mercedes-Benz-gyárává válik majd. Az elkövetkező évek a jövőbeni »Made in Kecskemét« modellek bevezetésének köszönhetően izgalmas kihívásokat tartogatnak, amiben nagyon számítok a nagyszerű kecskeméti csapatra

– mondta Jens Bühler a vállalat közleménye szerint.

(Borítókép: Az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárának járműszerelő részlege 2020. április 27-én. Fotó: Krizsán Csaba / MTI)