2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerdán 15 órakor a kormányülést követően rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Karmelita kolostorban a hazai üzemanyagárakat érintő kormányzati döntésekről. Ugyanis lejárt a korábban meghirdetett kéthetes türelmi idő. A kormány megállapította:

    az árcsökkentésekkel Magyarország elérte a szomszédos országok átlagát.

    Ugyanakkor a kormány továbbra is figyelemmel kíséri az üzemanyagárakat: „ha szabad így mondani, rend van, természetesen a rendnek fönn kell maradnia” – mondta szerdán Nagy Márton.

  • Hszi Csin-ping kínai elnök szerda este, 9 óra előtt pár perccel érkezett meg Budapestre. Az államfő hivatalos programja csütörtökön kezdődik. Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát.

    Magyar–kínai csúcs. Készen állunk!

    – írta közösségi oldalán Orbán Viktor Hszi Csin-ping kínai elnök érkezése előtt. A miniszterelnök egy videót is megosztott, amelyen látható, hogy felkészítették a Budavári Palotát, valamint a Karmelita kolostort a magyar–kínai csúcsra. A kínai elnök látogatásáról biztosan tájékoztatást nyújt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

    A Magyar Nemzetben megjelent véleménycikke szerint Hszi Csin-ping így vélekedett a magyarokról:

    Ma Magyarország fontos kereskedelmi partnerünk, a kelet-közép-európai régióban a kínai befektetések első számú célországa. A két ország közötti együttműködés gyümölcsöző, életerőtől duzzadó.

    Emlékeztetett, hogy az elmúlt tizenöt évben számos alkalommal találkozott a Kínába látogató magyar vezetőkkel, és mély barátságot kötöttek. „Nagyon várom, hogy visszatérjek az önök országába, és a magyar barátaimmal megoszthassuk gondolatainkat barátságunkról és együttműködésünkről, és megtervezhessük az újkori kínai–magyar kapcsolatok fejlesztését” – üzente a véleménycikkben.

  • Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő tájékoztatója 10.30-kor kezdődik, köszöntjük olvasóinkat!