2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Óriási botrány az Adidasnál, több vezető is kenőpénzt fogadhatott el

2024.06.17. 06:40
A kiszivárgott hírek szerint több felsővezetőt is azzal vádolnak a német sportszergyártó vállalatnál, hogy kenőpénzt fogadott el a beszállítóktól. Az ügy részletei egyelőre homályosak, de az Adidas szóvivője elismerte, hogy folyamatban vannak a vizsgálatok.

A német sportszergyártó vállalat, az Adidas belső vizsgálatot indított, mert súlyos vádak kerültek felszínre a cég kínai leányvállalatánál – számolt be az esetről a Financial Times

Az első hírek szerint több vezető beosztású munkatársat is azzal vádolnak, hogy több millió eurót elsikkasztottak, ugyanakkor felmerült a vesztegetés gyanúja is.

Az Adidas szóvivője megerősítette a brit gazdasági lap értesülését, hozzátette, hogy az ügy kivizsgálása jelenleg folyamatban van, azonban további részleteket nem kívánt közölni.

A Financial Times úgy tudja, hogy az ügy bejelentői szerint a sportszergyártó munkatársai külső szolgáltatóktól fogadtak el kenőpénzt – a bejelentés egy belső visszaélés-ellenes rendszeren keresztül érkezett.

Egy másik forrás szerint egy magas rangú vállalatvezető milliókat kaphatott készpénzben, illetve különböző tárgyakat, ingatlanokat kapott a cég beszállítóitól. Érdemes hangsúlyozni, hogy az Adidas egyik legfontosabb piaca Kína.