Erik, Alexandra
EUR 383,60 Ft
USD 365,00 Ft
9 °C
23 °C

Bábolnai áfacsaló céget fogott a NAV

2015.09.14. 11:38

Szlovák cégek közbeiktatásával csalt el a gyanú szerint több mint félmilliárd forint áfát egy bábolnai cég - írja az MTI. Az áfacsalók tíz év börtönt is kaphatnak.

A korábban állami tulajdonú mezőgazdasági cég papíron szlovák cégeknek adott el gabonát, miközben a tényleges vevők magyarországi társaságok voltak. A szlovák cégek közbeiktatására kizárólag azért volt szükség, hogy kikerüljék az áfafizetést.

Az áfacsalók egy cégen kívüli bűntárs által működtetett stróman cégláncolaton keresztül az unióból is vásároltak gabonát, amelyet belföldi beszerzésként feltüntetve adtak el magyarországi gabonafelvásárlóknak.

A mezőgazdasági termény és gépkereskedelméről ismert vállalkozás több volt vezetője, valamint bűntársaik és más cégek dolgozói, összesen nyolcan több mint félmilliárd forint áfát csaltak el. A pénzügyi nyomozók ingatlant, gépjárműveket, földterületet, értékpapírokat is lefoglaltak, amiből az okozott kárt lehet majd megtéríteni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek