A Telekom áramfogyasztóit is átveszi az állami közműcég

2017.10.31. 13:58

Szerdától még 60 ezer emberrel bővül az állami közműszolgáltató cég, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. ügyfélköre, ugyanis átveszik a Magyar Telekom áramfogyasztóit - írja az NKM közleménye alapján az MTI. 

A Telekom ügyfelei a közlemény szerint választhattak, hogy ki legyen a villamosenergia-szolgáltatójuk, a döntő többségük pedig az állami közműcéget választották. A Nemzeti Közműveket választó ügyfeleknél a szolgáltatóváltás egyszerűsített eljárással történik, az új szerződés kötésével kapcsolatos adminisztrációt, adategyeztetést a Nemzeti Közművek áramszolgáltató társasága végezte el.

A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója 2017. június 1-jén szerezte meg az országos egyetemes szolgáltatói működési engedélyt, így 4,5 millió ügyfél számára vált elérhetővé országszerte a Nemzeti Közművek villamosenergia-szolgáltatása - olvasható a közleményben. Az állami gigacég, amely ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. néven működött a nyár elejéig, a korábbi szolgáltató Főgáz és Démász száz százalékot tulajdonosa. Maga az NKM a magyar állam, a Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Villamosművek tulajdona.