Aliz
6 °C
14 °C

Az új kétszázasra is a diósgyőri várat szeretnék a miskolciak

MTI
2008.09.15. 18:42

A papír kétszázason a diósgyőri vár látképe látható, a miskolciak sokasága ezt továbbra is szeretné látni a tervezett érmén, mondta Szinay Attila, az Első Miskolci Társaskör Alapítvány egyik alapítója, városi képviselő. A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa idén júniusban döntött úgy, hogy a jelenlegi kétszázas bankjegyet 2009-ben érme váltja fel. Szinay Attila elmondta: igen sok miskolci lakos megkeresésére reagálva, aláírásgyűjtésbe kezdenek azért, hogy a diósgyőri vár képe kerüljön fel az új fizetőeszközre is, ezt tudatják MNB-vel is.

Az előlappal kapcsolatban több látványterv készült, amelyeket neves szakértők is véleményeztek. Most a nagyközönségen a sor: 2008 októberében az interneten lehet majd szavazni a jegybank honlapján illetve telefonon a 06-340-121212-es számon. Az érme végleges előképe az lesz, amelyikre a legtöbb voks érkezik, az új fémpénz leghamarabb 2009 első felében kerülhet forgalomba, míg a papír kétszáz forintos - várhatóan a jövő év végéig - szintén törvényes fizetőeszköz marad.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?