Erik, Alexandra
EUR 382,25 Ft
USD 363,30 Ft
9 °C
23 °C

Az új kétszázasra is a diósgyőri várat szeretnék a miskolciak

MTI
2008.09.15. 18:42

A papír kétszázason a diósgyőri vár látképe látható, a miskolciak sokasága ezt továbbra is szeretné látni a tervezett érmén, mondta Szinay Attila, az Első Miskolci Társaskör Alapítvány egyik alapítója, városi képviselő. A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa idén júniusban döntött úgy, hogy a jelenlegi kétszázas bankjegyet 2009-ben érme váltja fel. Szinay Attila elmondta: igen sok miskolci lakos megkeresésére reagálva, aláírásgyűjtésbe kezdenek azért, hogy a diósgyőri vár képe kerüljön fel az új fizetőeszközre is, ezt tudatják MNB-vel is.

Az előlappal kapcsolatban több látványterv készült, amelyeket neves szakértők is véleményeztek. Most a nagyközönségen a sor: 2008 októberében az interneten lehet majd szavazni a jegybank honlapján illetve telefonon a 06-340-121212-es számon. Az érme végleges előképe az lesz, amelyikre a legtöbb voks érkezik, az új fémpénz leghamarabb 2009 első felében kerülhet forgalomba, míg a papír kétszáz forintos - várhatóan a jövő év végéig - szintén törvényes fizetőeszköz marad.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek