Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Szerencs: mégis építenék a szalmaerőművet

2011.01.29. 15:00
Tiltakozik a tokaji polgármester, mert Szerencsen mégiscsak megépítenék a szalmaerőművet, idézi az MTI a szombati Észak-Magyarország cikkét. A beruházást még az előző városvezetés kezdeményezte, ám az addigi polgármestert ősszel nem választották újra.

"Bombaként robbant a hír, hogy újra napirendre került Szerencsen a szalmatüzelésű erőmű építésének lehetősége" – idézte a napilap Májer János tokaji polgármester közleményét. A szerencsi önkormányzat testületi ülésén ugyanis téma volt a szalmaerőmű megépítése. Igaz, nem ott, ahová eredetileg tervezték, hanem a keleti ipari park területén, a prügyi úton.

A szalmaerőmű ügye már régóta téma Tokaj-hegyalján. Érveltek mellette, tüntettek ellene az évek során. Egészen mostanáig úgy tűnt, a vitára az tesz pontot, hogy a befektetni vágyó cég lemondott szándékáról. Az október 3-i önkormányzati választások idején volt ugyan helyi népszavazás, aminek a kérdése úgy hangzott: "Fontosabbnak tartja-e a Szerencs hagyományaira épülő iparfejlesztést és az ehhez kapcsolódó munkahelyteremtést, mint a világörökség védőzónájába történő tartozást?", ám sokan ezt az addigi polgármester kampánya részének tekintették. A polgármester, Rónavölgyi Endréné, megbukott ugyan a választáson, ám úgy tűnik, a helyi önkormányzatban nem csitultak az szalmaerőmű-építési vágyak.

A napilap szerint a szerencsi testületi ülésen történtek más megvilágításba helyezik az ügyet, úgy fogalmaztak, az nem derült ki, hogy Tokaj első embere milyen lépéseket fontolgat, ha biztossá válik az erőműépítés Szerencsen. A tarcali vezetés azonban már jelezte: ha biztossá válik, hogy lesz erőmű, ők is azok mellé állnak, akik kezdeményeznék a megépítése elleni tiltakozást, mint ahogy tették ezt már korábban is, többször.  • Vennék
  • Bankszámla