Újratöltik az NFM-et

2011.12.13. 12:35

A miniszterelnök a nemzeti fejlesztési miniszter javaslatára 2011. december 1-jei hatállyal Pőcze Orsolyát nevezte ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fenntartható energiagazdálkodásért és klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárának.

Az energiajoggal foglalkozó Pőcze Orsolya 2009-ban került a tárca jogelődjéhez, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumhoz, ahol az energiagazdálkodási és szabályozási főosztályon, majd 2010-től az NFM főosztályvezetőjeként dolgozott.

A tárca zöldgazdaság-fejlesztésért és klímapolitikáért felelős előző helyettes államtitkárát, Olajos Pétert a nemzeti fejlesztési miniszter javaslatára a kormányfő november 15-i hatállyal mentette fel tisztségéből.

Olajos Pétert az új kormány megalakítását követően nevezték ki, akkor még a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozó energiaügyi államtitkársághoz. Később az államtitkárságot áthelyezték az NFM-hez.

A Nemzeti Fejlsztési Minisztérium felsővezetéséből az utóbbi időben sorra távoznak az emberek, elmegy Bencsik János energetikáért felelős államtitkár, aki a kormánypárt frakcióvezetőjével, Lázár Jánossal keveredett személyességbe torkolló összetűzésbe.

Nyáron távozott Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár, aki utolsó hivatali cselekedetével kirúgta Vasváriné Menyhárt Éva hírközlésért és audiovizuális médiéáért felelős helyettes államtitkárt. Múlt héten a tárcát vezető Fellegi Tamás is benyújtotta felmondását, ő tárca nélküli miniszterként folytathatja.