Megrogyott a forint árfolyama

2011.12.21. 23:52 Módosítva: 2011.12.22. 00:47
  15 perccel késleltetett adatok. Forrás: portfoliofinancial.hu

  Szerdán az esti, majd az éjjeli órákban jelentősen gyengült a forint az euróval szemben. Az első gyengülési hullám azt követően kezdődött, hogy napvilágot látott a hír, miszerint a Fitch Ratings egyszerre két fokozattal minősítené le az ország adósbesorolását, így nemcsakhogy a bóvli kategóriába kerülnénk, de annak egyből a második vonalába.

  Ennek a hírnek a hatására este a napot még 299,6 forintos szintről kezdő, de késő délutánra 302 forintig dráguló euró ára átmenetileg 305 forint fölé emelkedett. Igaz, innen később visszatér 303 forint közelébe – itt érte a hír, az hogy az S&P valóban spekulatív kategóriába minősítette le az országot.

  Ez újabb forintgyengülést indított el, így éjfél előtt nem sokkal 306,64 forintra drágult az euró, majd éjfél után nem sokkal átlépte a 307 forintos szintet a Budacash adatai szerint; az eladási oldalon ekkor már 307,4 alatt nem voltak ajánlatok. Ilyen drága még a keddi kamatemelés előtt sem volt az euró, a hetet 305 forintos szinten kezdte.

  Természetesen a többi devizával szemben is gyengült a forint – bár az elemzők az igazi eladói nyomást csütörtök napközbenre várják –, a kedden még 230 forint alatti dollár 235 forint közelébe drágult (az eladási oldalon csak 235 fölötti ajánlat van). A svájci frank árfolyama jóval 251 forint fölé emelkedett, itt már a vételi oldalon is 251 fölötti ajánlatok vannak.

  A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla