Szakértőt keres Lázár ellen az Erste

2012.01.31. 15:34 Módosítva: 2012.01.31. 15:37

Önkormányzati Hitel Restrukturálási Mendzsert keres az Erste Bank – derül ki a karriererstebank.nexum.hu adatbázisából. A pályázók a munkaköri leírás alapján nem számíthatnak könnyű kenyérre.

A feladatok között szerepel az Erste által hitelezett önkormányzatok vagy kapcsolódó vállalataik tevékenységének átvilágítása, az ügyfelek hosszú távú fizetőképességének a megítélése, jogi ügyek lebonyolítása, illetve egyfajta bónuszként a változó törvényi háttér naprakész ismerete és nyomon követése.

A bank olyanok jelentkezését várja, akiknek magabiztos a fellépése, jók a kommunikációs képességeik, kiváló konfliktuskezelők, megbízhatóak és nem utolsó sorban terhelhetőek. Jelentkezni február 26-ig lehet, a bank felsőfokú közgazdasági diplomát vár el.

Az álláshirdetését különösen pikánssá teszi a pénzintézet és Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester között december végén kirobbant konfliktus. A fideszes politikus a város adósságának tetemes részét jelentő devizakötvényeken keletkezett árfolyamveszteség megosztására kérte december végén az Erstét, amely visszautasította a polgármester kérését. Lázár korábban azzal fenyegette meg a bankot, hogy bíróságra viszi az ügyet, vagy a törvényhozás erejével lép fel a pénzintézettel szemben.

A Lázár-Erste harc legutóbbi fordulatáról itt olvashat, az előzményekről itt és itt és itt tájékozódhat.