16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Visszaadja gépeit a Malév

2012.02.03. 10:07 Módosítva: 2012.02.03. 11:11

Tárgyalnak a repülőgépek lízingcégével, és a lehető legrövidebb időn belül visszaadják azokat, jelentették be a Malév vezetői pénteken. Az Index információi szerint kilenc Malév-gépet ma délben szállít el a lízingcég az írországi Shannonba. Forrásunk szerint azt, hogy ott egyszerre kilenc gépet fogadni tudjanak, már napokkal ezelőtt elő kellett készíteni. Ez arra utalhat, hogy a légitársaság igazgatósága hétfőn már erről is, és nemcsak a lízingszerződés meghosszabbításáról tárgyalt a céggel.

Az MTI tudósítása szerint viszont a Malév vezetősége azt közölte: bár felkészült a cég esetleges leállására, mégis hirtelen vészhelyzetnek nevezte, hogy a tel-avivi reptéren már nem szolgálták ki a Malév-gépet, így a rendkívüli igazgatósági ülésen az azonnali leállás mellett döntöttek.

Berényi János, a Malév igazgatóságának elnöke, és Limburger Lóránt megbízott vezérigazgató a cég mellé kirendelt rendkívüli vagyonfelügyelőkkel közösen tartott pénteki sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy összesen 7200 pénteki utast érint a leállás. Több mint 3700-an várakoznak külföldön és 3500-an Budapesten. A Malév felvette már a kapcsolatot más légitársaságokkal, hogy segítséget nyújtson az utasok elszállításában.

Az igazgatóság elnöke hajnalban kapta a vészjelzést arról, hogy a Tel Aviv-i járat már nem tudott visszaindulni, ekkor hívták össze az igazgatósági ülést és döntöttek a leállásról. Ez azonban nem vonatkozik a leánycégekre, azok tovább üzemelnek. A gépek egy kivételével Budapesten vannak. 
Berényi János arról számolt be, hogy a Tel Aviv-i gépet nem akarták kiszolgálni, csak tetemes összeg fejében. Ha ezt a cég kifizeti precedenst teremtett volna, erre pedig nincs megfelelő likviditása - tette hozzá.  • Hírek
  • Hírek