A Ryanair megegyezett a rendőrséggel

2012.03.09. 22:08

A Ryanair megegyezett a repülőtér a határellenőrzését végző rendőrséggel, így nem kell újabb járatokat törölni, közölte pénteken a fapados légitársaság. A cég közleményében köszönetet mond a rendőrségnek, mivel az új ellenőrzési eljárás lehetővé teszi a késések és további járattörlések elkerülését. Hozzáteszik ugyanakkor, a korábban már törölt járatok visszaállítására nincs lehetőség.

Mint ismert, múlt pénteken jelentette be, hogy 13 járatát törli, mivel a repülőtér minden leszállás után igazoltatja pilótáit. Akkor azt mondták, a törlés oka, hogy a reptér határőrsége ragaszkodik ahhoz, hogy a Ryanair pilótái és utaskísérői elhagyják a repülőgépet minden 25 perces járatforduló alkalmával, és keresztülhaladjanak az útlevélellenőrzési pontokon. Mindehhez annak ellenére ragaszkodnak, hogy a Ryanair legénysége Budapesten él és a repülőtéren dolgozik.

Nincs ilyen uniós előírás, amely ilyen módon kötné vagy határozná meg a pilóták és a légiutaskísérők áthaladását minden egyes járatfordulóban, szögezte le a közlemény, mely szerint ez az értelmetlen eljárás teljesen példátlan és szükségtelen. A Ryanair szerint a cég által igénybevett másik 170 EU repülőtér egyikén sem találkozhatunk ezzel hasonlóval sem. A cég szerint ez az az „idióta“ eljárás az oka a sorozatos járatkéséseknek és több ezer utas által tapasztalt kényelmetlenségnek Budapesten és más célállomásokon.

A Ryanair írásban tett panaszt a gyakorlat ellen a repülőteret üzemeltető Budapest Airportnál és a határőrségnél.