Átalakítja nyugdíjpénztárát az Allianz

2012.03.29. 06:30

Április elsején szétválik az Allianz önkéntes és magán-nyugdíjpénztári ága, jelentette be az Allianz az eddig egységes pénztár március 28-i küldöttközgyűlése után. A közlemény szerint a pénztár ágazatainak szétválását követően az önkéntes ágazat jogutód pénztára változatlan formában, Allianz Önkéntes nyugdíjpénztár névvel működik tovább.

A magánnyugdíjpénztári ágazatból jogutódként megalakuló pénztár viszont az Allianz nevet Szövetségre cseréli. „A névváltás elsődlegesen azt a célt szolgálja, hogy az új névvel működő magánynyugdíjpénztár egy, a már nevében is összefogást kifejező üzenetet közvetítsen a magánpénztári piac többi szereplőjének, támogatva egyrészt azokat az ügyfeleket, akik változatlanul a magánynyugdíjpénztárban kívánnak maradni másrészt a nyugdíjrendszer magánnyugdíjpénztári pillérének további hosszú távú fennmaradását” – olvasható a közleményben.

A névváltáson túl az Allianz tájékoztatása szerint a jogutód magánnyugdíjpénztár székhelyet is változtat, új munkaszervezetet alakít ki, új szolgáltatói partnereket kér fel, továbbá új vezető tisztségviselők megválasztása is várható. Ez alapján „valóban minden vonatkozásban új pénztárként, mindenkinek jelenlegi pénztári kötődésétől függetlenül megoldást kínál” – írták.

A létrejövő magánnyugdíjpénztár a közlemény szerint arra törekszik, hogy „a jelenlegi változó jogszabályi környezet ellenére is fenntartsa működését, és biztos hátteret jelentsen a magán-nyugdíjpénztári rendszert választó, tagságukat továbbra is fenntartó magánpénztári tagok számára”.

A mostani döntés azért furcsa, mert az Allianz múlt szerdán még azt közölte: terveikben az szerepel, hogy megtartsa a magánnyugdíjpénztárát az ágazatot sújtó jogszabályi változások ellenére is.