Kapuvári hús: decembertől elbocsátások

2012.10.11. 19:17

Várhatóan december 3-án indul és jövő január utolsó napjával ér véget a kapuvári Hús Zrt. 212 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítése a társaság bejelentése szerint – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának vezetője csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Rimányiné Somogyi Szilvia elmondta: a nap folyamán kapták meg a társaság ezzel kapcsolatos bejelentését; válaszukban pedig már jelezték, hogy milyen, a helyzetre szabott lépésekkel tudják támogatni a leépítésre kerülő alkalmazottak elhelyezkedését.

Az üzem szakszervezeti vezetője már csütörtök napközben elmondta, hogy dolgozóinak kétharmadát elbocsáthatja a húsgyár, erről az üzemi tanácsot szerdán tájékoztatják. Október negyedikén jogerőre emelkedett a Kapuvári Hús Zrt. felszámolását elrendelő bírósági határozat, ami csütörtökön reggel jelent meg a Cégközlönyben.

A felszámolást néhány napja a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság rendelte el, miután a társaság visszavonta az ellene benyújtott fellebbezést. A bíróság a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.-t jelölte meg felszámolónak, miután a kapuvári húsüzemi cég – a szintén válságban lévő gyulaihoz hasonlóan – stratégiai jelentőségű kiemelt vállalatnak számít.

A Kisalföld című megyei napilap szeptember 12-i számában megjelent cikk szerint több hetes termeléscsökkenés után szinte teljesen leállt a kapuvári húsgyár, a Kapuvári Hús Zrt. közgyűlését pedig – amelytől a dolgozók komoly eredményeket vártak – a múlt hét elejéről szeptember 27-ére halasztották.