Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Drágul a benzin

2008.09.01. 16:13
Bruttó három forinttal drágul szerdától a benzin, a gázolaj ára viszont nem változik - tudta meg a Portfolio.hu. A forint gyengülés, illetve az olajtermékek árainak drágulása tükrében a lépés nem meglepõ a Moltól.

Szerdán (2008. szeptember 3.) nulla órától bruttó 3 forinttal emeli a MOL a benzin bruttó nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára változatlan marad. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedõknek listaáron bruttó 287,4 forintért, a gázolajat pedig bruttó 297,9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérõ, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékû, 3 forintos drágulással szembesülnek majd szerdától az állomásokon, ami azt jelenti, hogy benzin literje átlagosan körülbelül 302-303 forint környékén mozog majd, a gázolaj literje pedig körülbelül 313 forintba kerülhet. Az emelés nem tekinthetõ meglepetésnek a múlt heti piaci folyamatok tükrében, hiszen a legfrissebb adatok szerint a nemzetközi piacon a benzin ára forintban mérve 2 százalékot emelkedett, a gázolaj pedig 1,5 százalékot drágult.

Mint ismeretes, az elmúlt három hónapban az üzemanyagárak szinte folyamatosan csökkentek a hazai piacon, emeléshez legutóbb 2008. június 18-án folyamodott a Mol. Most azonban, hogy az elmúlt napokban a forint is gyengült, a Gusztáv nevû hurrikán miatt pedig az olajtermékek árai is felfelé vették az irányt, a lépés már elkerülhetetlen volt.